Svenskstjärnans oväntade jättesuccé i natt – jagar nu Erik Karlsson efter supermatchen

Det är inte bara Erik Karlsson och Rasmus Dahlin som dominerar i NHL.
I natt klev även Hampus Lindholm fram när det behövde som mest.
Svensken stod för fyra poäng – varav ett helt avgörande mål – för sitt Boston Bruins.
Därmed är samtliga tre i topp i backarnas poängliga svenskar.

Det är verkligen en blågul fest i NHL just nu, åtminstone om man ser till backar. Erik Karlsson gjorde hattrick och en assist i nattens möte med Anaheim Ducks, och kliver därmed upp i ledning i backarnas poängliga i NHL. Tvåa på listan är Rasmus Dahlin, som inlett säsongen hur övertygande som helst.

Oväntade succén

Och efter en rejäl uppvisning från Hampus Lindholm i natt så är nu även den tredje spelaren på topp tre-listan blågul. Hans Boston Bruins såg länge ut att gå mot förlust i mötet mot Pittsburgh Penguins i natt. Efter halva matchen ledde Pittsburgh med 5-2, och då stod Lindholm dessutom på noll gjorda poäng i matchen. Men sen vaknade både han och laget.

Efter mål av Brad Marchand, Pavel Zacha och Taylor Hall så gick Bruins upp till 5-5, och vad hade samtliga tre mål gemensamt? Hampus Lindholm hade en passningspoäng till samtliga. Matchen gick till förlängning, och då klev han minst sagt fram igen – när det betydde som allra mest.

LÄS MER: Världens bästa Karlsson! Erik Karlssons sanslösa show i natt – chockar NHL med osannolika målsuccén

Avgjorde på egen hand

Hampus Lindholm tog pucken i egen zon och gav sig iväg på en ovanlig solorusch, och skottet letade sig in i mål, och säsongens kanske mäktigaste vändning var ett faktum. Hampus Lindholm blev den första försvararen i NHL den här säsongen att noteras för fyra poäng i en och samma match, men det ”rekordet” stod sig ju bara någon timme, innan Erik Karlsson gjorde samma sak.

Hampus Lindholm har nu noterats för elva poäng på sina tio spelade matcher, och ligger därmed på en tredjeplats i backarnas poängliga. Någonting noterbart var att Lindholm i nattens match dessutom hade en istid på 29:38(!), det efter en skada på Bostons backsida, som tvingade honom att kliva fram ännu mer. Och snacka om att tacka för förtroendet…

LÄS MER: Stina Nilssons första ord om stjärntrion som lämnat skidlandslaget – ärliga orden om vännernas beslut