Svenskstjärnans första ord efter att ha blivit bortbytt i natt – berättar om klubbens önskan: ”Då förstår man…”

Sex år och två Stanley Cup-titlar.
Nu tvingas Patric Hörnqvist bort från Pittsburgh Penguins.
– Det är ingen idé att stanna kvar där man inte är önskad, säger stjärnan till Aftonbladet, efter att ha blivit trejdad till Florida Panthers.

Patric Hörnqvist hade flera fina säsonger bakom sig i NHL, med Nashville Predators, när han trejdades till Pittsburgh Penguins. Sex år har gått sedan dess – och under tiden har ”Bengan” växt fram till en av våra allra största stjärnor i Nordamerika.

Bortbytt i natt

Under tiden i Pittsburgh har Hörnqvist hunnit med att vinna hela två Stanley Cup-titlar, och under båda tillfällena har Hörnqvist varit en starkt bidragande orsak till framgångarna. Men utöver alla poäng han gjort så har Hörnqvist hyllats stort för sin förmåga utanför isen, då han anses vara en given ledare som är extremt omtyckt i omklädningsrummet.

Patric Hörnqvist, Tre Kronor
190516 Patric Hörnqvist of Sweden during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Austria on May 16, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87945

Därför kommer beskedet att han nu trejdas bort lite som en överraskning. Ryktena om en flytt kom redan förra veckan, men länge såg bytesaffären med Florida ut att gå i stöpet, mycket på grund av Hörnqvists klausul i kontraktet som gör att han kan säga nej till en flytt.

Klubbens önskan

Men nu avslöjar Hörnqvist att Penguins gjorde det tydligt att de ville ha bort honom, och således bad honom att ignorera klausulen.

– När de ber en säga upp sin ”no trading”-klausul förstår man ju att de inte vill ha en kvar och det är ingen idé att stanna kvar där man inte är önskad, säger ”Bengan” till Aftonbladet.

170611 Pittsburgh Penguins Patric Hörnqvist lifts the Stanley Cup after Stanley Cup Final 6 between Nashville Predators and Pittsburgh Penguins on June 11, 2017 in Nashville. Foto: Vincent Pugliese / BILDBYRÅN

Hörnqvist menar dock att det inte är några ”hard feelings” mot Penguins.

– Men det är såklart mycket roligare att känna sig behövd och efterfrågad. Så är det säkerligen för alla, i vilka jobb som helst, och det låter som att Panthers verkligen vill ha mig och det känns jättekul, säger han.

Mäktiga hyllningen

Nu blir det alltså spel i Florida Panthers, som har ett ungt och spännande lag.

– Det är där jag hoppas kunna hjälpa till och bidra. Jag har ju lite rutin. Jag är riktigt exalterad över att få den chansen, säger han.

Att Penguins uppskattat Hörnqvist är det dock inga tvivel om, vilket inte minst märks i den hyllningsvideo som klubben la ut efter offentliggörandet i natt.

LÄS MER: Experten starka ord om svenskens chocktrejd – som skakade storstjärnorna: ”Slet sönder omlädningsrummet”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!