Svenskstjärnans dundersuccé i natt – vände matchen på egen hand och utsedd till banans jätte: ”När han…”

Underläge i viktiga matchen.
Då klev svensken Mikael Backlund fram och vände för sitt Flames.
– När han är på isen är vi svåra att slå, skriver en Flames-supporter.

Inför nattens drabbning stod det 2–2 i matcher mellan Calgary Flames och Dallas Stars. En riktig ödesmatch väntade alltså, att få den så viktiga matchbollen inför match sex.

Låg bakom vändningen

Och mötet i Scotiabank Saddledome blev en riktig rysare. Det skulle dröja till den andra perioden innan det första målet skulle komma. Stars tystade hemmafansen och tog ledningen genom Jason Robertson.

Resultatet skulle stå sig nästan hela vägen till mitten av den tredje perioden. Flames hade en svag andra period, men skapade ett ordentligt tryck mot Stars-målvakten i den tredje. Till slut skulle svenskstjärnan Mikael Backlund kliva fram och satte först kvitteringen, och spelade kort därefter fram Andrew Mangiapane som skickade Flames upp i ledning.

Calgary satte sedan 3–1 och spiken i kistan, och efter matchen var alla överens om att Mikael Backlund var den stora segerorganisatören – och korades till matchens spelare.

Hyllas stort

– Jag fick lite mer utdelning i den här matchen. Så denna och den förra känns som mina bästa två hittills, säger han själv till Expressen.

Flames-supportrarna var mycket tillfreds över Backlunds insats, och svensken hyllas rejält efter matchen.

”Jag vet inte om Flames verkligen förstår hur viktig Mikael Backlund är. När han är på isen är vi svåra att slå”, skriver en supporter på Twitter.

”Jag älskar Mikael Backlund och jag är ledsen om jag någongång sagt något dåligt om vår matchhjälte”, skriver en annan.

”Jag ville be Backlund om ursäkt för att jag tvivlat på honom”, skriver en tredje.

Calgary Flames har nu allt i egna händer. Kanadensarna behöver vinna en av de två kommande matcherna för att avancera till kvartsfinal.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */