Jättekritiken mot Mika Zibanejad – svenskstjärnan sågas efter Rangers vändning i natt: ”Blir uppkäkad…”

Rangers vände och vann.
Efteråt sågades svensken Mika Zibanejad.
– Han blir uppkäkad, skriver en supporter.

New York Rangers var piskade att vinna mot Pittsburgh för att hålla serien vid liv. Penguins ledde med 3–1 i matcher inför nattens möte i Madison Square Garden, och en förlust hade skickat Rangers på semester.

Blixtsnabba vändningen

Och New York-laget fick verkligen ingen bra start på matchen. Penguins gick upp i en 2–0 ledning efter mål av Jake Guentzel och Kris Letang, och stämningen i New York blev dyster. Många kände att säsongen höll på att ta slut – men då ville spelarna annat.

Rangers vände matchen blixtsnabbt med tre mål på lika många minuter, men Penguins fick in en kvittering mot slutet av den andra perioden, och det var likaläge inför den sista perioden.

Då var hemmalaget strået vassare och knep segern med 5–3. Mika Zibanejad var poänglös när slutsignalen i Madison Square Garden löd, och efter matchen fick svensken motta kritik från fansen.

Kritiken mot svensken

Stjärncentern är en av Rangers bäst betalda spelare, men har inte svarat för något mål under matchserien mot Penguins. Svensken har däremot svarat för fyra assist, men det är inte tillräckligt för att övertyga Rangers-fansen.

”På 16 slutspelsmatcher med Rangers har Mika Zibanejad två mål. Han blir uppkäkad defensivt”, skriver en supporter.

”Den här serien har varit helt fruktansvärd för Mika Zibanejad”, skriver en annan”.

Mika Zibanejad, NHL
200305 New York Rangers Mika Zibanejad during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88126

”Just nu bryr jag mig inte om vi trejdar bort Zibanejad i framtiden”, skriver en tredje.

Pittsburgh Penguins leder nu matchserien med 3–2 – och har chans att avancera till kvartsfinal natten till lördag.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */