Svenskstjärnan tokhyllas för gesten mot ärkebusen i natt – sitter plötsligt med årets flin i utvisningsbåset

NHL-slutspelet är igång på riktigt – och den första matchen mellan Calgary Flames och Edmonton Oilers innehöll… ALLT.
Totalt blev det 15(!) mål – mängder av bråk, och flera svenskar i fokus.
Inte minst Oliver Kylington, som nu tokhyllas för en gest mot ärkebusen Evander Kane.

Vi är inne i den andra slutspelsrundan av NHL-slutspelet, och mest ögon ligger på serien mellan Calgary Flames och Edmonton Oilers. Matchserien har fått smeknamnet ”Battle of Alberta”, och det är inte konstigt med tanke på vilka enorma bataljer det varit mellan lagen tidigare.

Otroliga matchen

För några säsonger sedan var matcherna mellan lagen alltid fyllda av slagsmål och bråk, och nu möts man alltså i en stekhet slutspelsserie – och i den första matchen visade man att supportrarna inte kommer bli besvikna. Det blev den målgladaste matchen i NHL-slutspelet på nästan 30(!) år, och matchen innehöll dessutom mängder av bråk och heta känslor.

Foto: Twitter

Calgary Flames var i ledning med 6-2 men Edmonton lyckades hämta upp underläget, då man gick upp till 6-6. Men tre raka mål från hemmalaget gjorde att Calgary gick upp i en 1-0-ledning i serien, efter att alltså ha vunnit med 9-6. Men efteråt var det trots allt bråken som alla pratade om. I de bägge lagen finns det gott om bråkstakar, och inte minst i Edmonton i form av Evander Kane.

Svenskens drag

Skandalspelaren, som oväntat nog varit lite av en målkung för Edmonton hittills under slutspelet, hamnade i flera bråk, däribland med den svenske backstjärnan Oliver Kylington. De bägge skickades till utvisningsbåset samtidigt – men när man satt där gjorde Calgary mål, till Kylingtons stora glädje. Kameror fångade Kylington när han vände sig om mot Kane – i ett av årets största hånflin.

Foto: Twitter

Bilderna på svensken har fått rejäl spridning i Nordamerika – och alla Flames-fans älskar såklart draget. Men även folk som inte sympatiserar med något av lagen hyllar draget. I kommentarsfälten så haglar skratten in, och det är bara att hålla med om att det är helt perfekt drag, på rätt sida av hån-gränsen.

LÄS MER: Svenske supportern hyllas av en hel hockey-värld efter vinsten i VM – firade vilt i ett hav av finländare: ‘Hjälte’

Få våra nyhetsbrev!