Svenske supportern hyllas av en hel hockey-värld efter vinsten i VM – firade vilt i ett hav av finländare: ‘Hjälte’

Sverige kvitterade mot Finland.
Då firade en(!) svensk i ett hav av finländska supportrar.
Nu hyllas den svenske supportern av en hel hockeyvärld.
”Vilken hjälte”, skriver an Twitter-användare.

Det var en rejäl rysare när Tre Kronor vann den hyperviktiga gruppfinalen mot Finland i hockey-VM på onsdagen. Matchen spelades i Finland, och det var således en klar majoritet finska supportrar på arenan, men det var ingen svensk i Tammerfors som skämdes för det.

Firade – som ensam svensk

På reprisbilder som vevades i samband med att Sverige kvitterat till 2-2 i matchen, via Joel Kellman, så syntes det hur en ensam svensk supporter firade vilt – i ett hav bland finländska supportrar. Svensken stod med Tre Kronor-tröja och på bilderna syntes inte en enda ytterligare gul tröja till, och han var således helt ensam på sektionen.

Det stoppade honom inte från att fira, och bilderna visar att han ställer sig upp och jublar samtidigt som samtliga finska supportrar deppar ihop. Bilderna fick direkt stor spridning på sociala medier, och den svenske supportern hyllas nu stort för sitt (vågade) engagemang.

”Ensam är stark”, skriver Tre Kronor på sitt Twitter-konto.

”Vilken hjälte!”

Viaplay pratade med supportern efter matchen, och det visade sig att han jobbade på ett finskt företag, och att han var där med företagets vd på en sponsorsektion. Han var således inte helt ensam, men han ska trots allt hyllas för sitt engagemang och sin oblyghet – och det är precis vad han gjort på sociala medier. Bilderna på svensken har hyllats av precis alla, och även det Internationella Hockeyförbundet, IIHF, har delat videon från när han firar.

Och i kommentarerna är alla odelat positiva.

”Fredfullt och harmoni. En svensk kan sitta bredvid hundratals finländare utan rädsla”‚ skriver en användare.

”Det här är grymt, hockeyn förenar och vi är alla vänner. Det här visar verkligen hur bra grannar Sverige och Finland är. Respekt!”, skriver en annan.

”Vilken hjälte!”, skriver en tredje.

LÄS MER: Johan Garpenlövs besked om William Nylander – NHL-stjärnan kan ansluta till Tre Kronor: ”Har det vi saknar”

Få våra nyhetsbrev!