Svenskens syrliga svar till Kanada – slår nu tillbaka efter massiva kritiken: ”Jag tycker det är dåligt”

Finland slog Kanada och tog VM-guld.
Efteråt hamnade den svenska domaren Mikael Nord i fokus.
– Jag tycker det är dåligt, säger han.

Med ett enormt läktartryck i ryggen gick hemmanationen Finland in i hockey-VM som stora favoriter. De skulle bara ta hem det hela, något de till sist lyckades med.

Massiva kritiken

Ett vilt firande bröt ut över hela landet. Det var första gången någonsin som Finland vann ett världsmästerskap på hemmaplan, och glädjescenerna lär pågå i flera veckor efter den historiska segern.

220529 Noah Gregor of Canada looks dejected during the 2022 IIHF Ice Hockey World Championship gold medal game between Finland and Canada on May 29, 2022 in Tampere. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Medan finländarna blev överlyckliga för guldet var det desto dystrare miner hos finalmotståndaren Kanada. Det hela avgjordes efter förlängning, där kanadensarna drog på sig en utvisning som skulle bli hett debatterad efteråt. Finalförlorarna menade att Finland filmade, och riktade massiv kritik mot den svenske domaren Mikael Nord.

– Det suger att det gick som det gjorde. Det var dåliga utvisningar, sa bland annat Cole Sillinger efter matchen.

Svensken slår nu tillbaka

Nu har Mikael Nord svarat på kanadensarnas ord efter matchen, och håller inte med nordamerikanarna.

– Du hittar säkert fördelar och nackdelar för båda lagen om du tittar igenom 60 minuter. Sedan beror det nog bara på vad ditt hjärta tillhör, vad du tycker är bra eller dåligt, säger han till Göteborgs-Posten enligt Yle Sport.

220505 Domare Mikael Nord under final fyra i SHL mellan Färjestad och Luleå den 5 maj 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Kanada menade att den finska spelaren filmade i förlängningen. Mikael Nord är däremot övertygad om att ingen slänger sig medvetet för att vinna fördelar.

– Jag kommer aldrig att säga att nån filmar eller fuskar. Jag förväntar mig att alla är så professionella att de inte gör det, säger han och fortsätter:

– Om jag sedan uppenbart kan se att något inte träffar ett ansikte, men sedan slänger sig spelaren och håller sig för ansiktet och vill ha med sig en hög klubba. Då tycker jag att det är dåligt!

LÄS MER: Ikonen Daniel Alfredsson nobbar mäktig roll i Ottawa – satsar nu på helt ny sport: ”Det är mitt fokus”