Svensken kan lämna Nordamerika efter hela 8 säsonger – öppnar för att återvända till Sverige

.

Nu kan Hampus Gustafsson lämna Nordamerika efter hela 8 säsonger.
NHL-kontraktet med Washington Capitals löper ut och 25-åringen öppnar för återkomst till Sverige.
– Absolut, det är ett alternativ, säger han till Hockeysverige.

Han är en riktig doldis i NHL-sammanhang. Och många höjde nog på ögonbrynen när Washington Capitals erbjöd Hampus Gustafsson ett NHL-kontrakt 2017.

NHL-kontraktet går ut

Svensken har heller aldrig spelat seniorhockey i Sverige istället har han fått kämpa sig via hockey i både high school och college. Och senaste tiden har det blivit hela 83 AHL-matcher för 25-åringen.

Men just nu är Gustafsson hemma i Sverige igen med en oviss framtid. NHL-kontraktet med Capitals går ut i sommar och hittills har inget annat kontrakt lagts fram på bordet.

Hampus Gustafsson, AHL

Kan lämna Nordamerika

Nu överväger han sina alternativ och öppnar för att han kan komma att lämna Nordamerika efter hela åtta säsonger i USA. Om inte Washington ändrar sig.
– De har pratat med min agent, men de väntar ju lite innan de lämnar besked, så vi får se vad de säger. Jag är öppen för alternativ. Just nu tränar jag på hemma i Sverige, på egen hand, men jag ska faktiskt tillbaka till USA om ett par veckor. Där har jag en grupp som jag kör med, säger han i en intervju med Hockeysverige.

Även om målet hela tiden har varit att nå NHL-drömmen så kan Gustafsson få tänka om i sommar. Och han erkänner att det kan bli spel i Europa till nästa säsong.
– Jag försöka släppa det där fram tills dess att jag fått besked från Washington. Just nu väntar jag fortfarande på besked från dem, men jag är öppen för andra alternativ. Europa också. Jag är öppen för mycket just nu, säger han till hockeysajten.

Öppnar för Sverige

Även Sverige är en möjlig destination för 25-åringen som lämnade Troja-Ljungby för Nordamerika för åtta säsonger sedan.
– Absolut, det kan vara ett alternativ. Om det blir så att jag testar på något nytt så får jag kolla vilka alternativ jag har och avgöra var jag kan utvecklas mest. Målet är förstås fortfarande att få spela i NHL en dag, säger han till Hockeysverige.

LÄS MER: SHL-stjärnans nya besked – efter alla intensiva flyttrykten: ”Jag har bestämt mig”

Beskedet – efter galna ryktet om Jonathan Dahlén: ”Tror inte att Elias Pettersson…”