Beskedet – efter galna ryktet om Jonathan Dahlén: ”Tror inte att Elias Pettersson…”

.

Enligt Aftonbladet är Jonathan Dahlén nära en sensationell återkomst till Timrå.
Något som dementeras starkt av Timrås sportchef Kent Norberg.
– Det är väl för att han bor hemma i Sundsvall, men det gör många hockeyspelare. Jag tror inte att Elias (Pettersson) är på väg till Timrå direkt, säger ”Nubben” till ST.

Jonathan Dahlén är, trots att han bara är 21 år gammal, redan en kultspelare i Timrå.

Han tillhörde klubben i fyra år och avslutade sejouren i klubben med att, under säsongen 2017/2018, ta Timrå upp i SHL.

Den säsongen gjorde han sanslösa 44 poäng på 44 matcher, och i SHL-kvalet ytterligare 14 poäng på 10 matcher – och under sommaren i fjol så lämnade han för Nordamerika.

Svaret från Timrå

Men efter en säsong i Vancouvers och San Joses organisation så väntar Dahlén fortfarande på NHL-debut, och kanske kommer den dröja ganska länge till.

Under måndagen kom nämligen Aftonbladet med de smått sensationella uppgifterna om att Dahlén kan vara på väg tillbaka till svensk hockey och Timrå, som kommande säsong spelar i hockeyallsvenskan.

180407 Timrås Jonathan Dahlen tar emot jubel från publiken när Timrå hyllas på torget i Timrå för sitt avancemang till SHL den 7 April 2018 i Timrå.
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Uppgifterna dementerades omgående av spelarens agent, Claes Elefalk, som menade att inga samtal förs med europeiska klubbar.

Nu slår även Timrås sportchef Kent Norberg ner uppgifterna.

– Han har kontrakt där borta och jag vill att han ska fortsätta spela där. Han ska bli så bra som möjligt. Sedan pratar jag självklart med Jonathan, men det är mer som en vän, säger ”Nubben” till ST.

”Tror inte att Elias är…”

Norberg säger att Dahlén, tvärtemot vad Aftonbladets uppgifter säger, inte uttryckt någon önskan att återvända till Timrå.

– Nej, det har jag inte. Jag har hört att det varit ett tufft år för honom, men han har kontrakt med San Joses organisation och var bra där när han spelade. Skulle han vända till Europa är det 14 SHL-klubbar och säkert lag i Schweiz som vill ha honom, men jag hoppas han fortsätter ta chansen där borta, säger han.

190513 Elias Pettersson of Sweden during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Norway and Sweden on May 13, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

”Nubben” är oförstående till var uppgifterna kommer ifrån.

– Det är väl för att han bor hemma i Sundsvall, men det gör många hockeyspelare. Jag tror inte att Elias (Pettersson) är på väg till Timrå direkt, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!