Svenske talangen mitt i den urspårade juniormatchen

Hockeyslagsmål sker inte bara på seniornivå. I den här matchen i den kanadesiska juniorligan WHL blev det riktigt heta känslor när spelarna kastade handskarna – och mitt i allt fanns den svenske talangen Filip Ahl.

Svenske Filip Ahl flyttade inför säsongen till Kanada och proffsjuniorligan Western Hockey League (WHL). Natten till lördag fick 19-åringen, fostrad i HV71, vara med om någonting han troligen aldrig sett i svensk juniorhockey.

I slutet av den tredje perioden mellan Ahls Regina Pats, och Saskatoon Blades skulle matchen urarta i ett vilt slagsmål. Reginas Bryan Lockner gick upp mot Lukus MacKenzie i ett rejält handgemäng som ledde till att samtliga spelare på isen gjorde dem sällskap.

Totalt delades det ut 62 utvisningsminuter och fyra matchstraff. Ahl fanns inte med på isen under det vilda slagsmålet, men kunde klappa om sina blåslagna lagkamrater från avbytarbåset.

LÄS MER: Jätteproppen som förvandlar hockeymatchen till ett slagfält

Kolla in det galna slagsmålet här:


 
Matchen då? Regina Pats vann med hela 9-6 på hemmaplan och Filip Ahl, tingad i fjärderundan av Ottawa Senators i förra årets NHL-draft, stod för två mål. Det gör att svensken nu gjort 19 poäng på 15 matcher under säsongen.
 
Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.