Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Supertalangen högaktuell för JVM – tre år för tidigt

16 år och redan succé i SHL. Nu öppnar Juniorkronornas förbundskaptenen Tomas Montén för att ta med Rasmus Dahlin till JVM.

Rasmus Dahlin är svensk hockeys stora utropstecken hittills under säsongen. Den blott 16-årige backen har fått chansen i sitt Frölunda och blev den första spelaren född på 2000-talet att spela i SHL.

På landslagsnivå har Dahlin spelat sig upp till U18-landslaget – men inom en snar framtid kan ha ta ännu ett steg i landslagshierarkin. Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén öppnar upp för att ta med honom till JVM i Kanada.
– Det är definitivt ett namn. Han är aktuell. Det är alla bra spelare. Han har visat att han är tillräckligt bra, säger Montén till GP.

Just nu är Juniorkronorna samlade i Göteborg för helgens fyrnationsturnering. Då det fortfarande är osäkert om 19-årige Kristoffer Gunnarsson, som är avstängd i SHL, kommer vara med finns chansen att Rasmus Dahlin ersätter. På frågan om 16-åringen finns med på listan över potentiella ersättare är Montén hemlighetsfull.
– Det kanske han är, säger han till GP och ler.