Svenske supertalangens fina gest – efter allra första NHL-målet: ”Han är min största idol”

Han har väntat och väntat.
I natt gjorde slutligen supertalangen Emil Bemström sitt första NHL-mål.
– Det har varit frustrerande, men nu är jag väldigt glad, säger han i omklädningsrummet efteråt.

Emil Bemström, 20, var hela SHL:s kanske största utropstecken förra säsongen. Stjärnan vräkte in mål för Djurgården, och belönades i somras med ett NHL-kontrakt med Columbus Blue Jackets.

Första målet i natt

Väl där imponerade han stort under försäsongen, och under inledningen av grundserien fick han stort förtroende i såväl powerplay som högt upp i kedjorna. Men… målen har uteblivit.

191105 Columbus Emil Bemström during the NHL regular season ice hockey game between Columbus Blue Jackets and Vegas Golden Knights on November 5, 2019 in Columbus.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Bemström hade noterats för tre assist, men i nattens match mot Arizona Coyotes kom första målet. Svensken fick ett superläge framför mål, men missade.

Fina gesten efteråt

Han snappade dock upp returen bakom mål och vallade in pucken via målvaktens rygg.

– Jag bryr mig inte om hur det ser ut, men det var kanske inte så jag hade räknat med att det skulle ske. Det har varit frustrerande, men nu är jag väldigt glad, säger han i omklädningsrummet efteråt.

Foto: Skärmdump/Twitter

Emil Bemström fick, som sedvanligt är, pucken efter matchen – och tillägnade den sin lillebror Linus Bemström.

– Han följer mig varenda match och stöttar mig varje kväll. Han är min största idol, så han får den nog, säger Bemström till Fox Sports.

Dela för att hylla Emil Bemström!

Se målet här: