Svenske supertalangens avslöjande om Elias Pettersson efter NHL-draften – som fansen älskar: ”Det är otroligt”

Svenske supertalangens avslöjande om Elias Pettersson efter NHL-draften – som fansen älskar: ”Det är otroligt”

Han valdes först av alla svenskar i draften.
Efter ett avslöjande om Elias Pettersson njuter Canucks-fansen.
– Jag kan inte beskriva det, säger han själv.

Att svenskarna skulle väljas tidigt i årets draft var det många som hade räknat med. Men att så många som fyra – varav tre topp 20 – skulle väljas kom lite som en överraskning.

Favoritspelare: EP

Först av alla svenskar valdes Jonathan Lekkerimäki, av Vancouver Canucks. Han fick en hel del speltid i SHL redan under våren, och gjorde enorm poängsuccé i U18-VM under våren. Lekkerimäki har ett fruktat skott, och påminner en hel del om Elias Pettersson, som är extremt uppskattad i just Canucks.

Foto: TSN

Och det är ett samband mellan spelarna som är tydligt. Efter draften kom det nämligen fram att Lekkerimäki har just Elias Pettersson som favoritspelare, och att han under vintern, under Hlinka Gretzky Cup, till och med spelade i tröja nummer 40, då för att hade Elias som favoritspelare.

”Kan inte beskriva det”

Vancouver-journalisterna var snabba med att plocka fram sambandet, och det leder bara till än mer av den hajpen som finns kring spelaren i staden. Och Lekkerimäki ser nu framemot att förhoppningsvis få spela med sin idol.

– Det är otroligt. Jag kan inte beskriva det, säger han.

Vancouver Canucks’ Elias Pettersson reacts after he and Anaheim Ducks’ Trevor Zegras were both assessed minor penalties during the third period of an NHL hockey game Tuesday, Nov. 9, 2021, in Vancouver, British Columbia. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

Lekkerimäki såg på förhand ut att gå topp tio i draften, men trillade ner, precis som många andra favoriter – i den mest oförutsägbara draften på många, många år. Förutom Lekkerimäki valdes ytterligare två Djurgårds-spelare i förstarundan.

LÄS MER: Tränaren tokrasar efter valet av svenska domaren i EM – går till attack mot Uefa: ”Det är olämpligt”