Svenske supertalangen lämnar SHL-klubben – klar för spel i Nordamerika!

.

Erik Portillo draftades i andrarundan förra året.
Nu flyttar målvaktstalangen till USA för spel i college.
– Jag har alltid tyckt skolan är viktig, säger han.

Erik Portillo är en av Sveriges största målvaktstalanger.

18-åringen har sedan 2015 tillhört Frölunda och var under den gångna säsongen given i lagets J20-lag där han var en av seriens bästa målvakter.

Flyttar till USA

Men nu är det färdigspelat i Sverige.

Till HockeyNews bekräftar supertalangen att han flyttar till USA.

170401 Markus Hermanstad och Erik Portillo under J18 finalen i ishockey mellan Frölunda och Modo den 1 april 2017 i Nyköping.
Foto: K-G Z Fougstedt / BILDBYRÅN

Den kommande säsongen ska han spela med Dubuque Fighting Saints i juniorligan USHL, och säsongen därpå för University of Michigan i collegeligan.

– Jag har alltid tyckt skolan är viktig och sen kom jag till en punkt i J20 när mitt kontrakt med Frölunda gick ut. Det har varit fantastiskt där men jag ville ha en ny utmaning och då var college ett jäkligt bra alternativ för mig som gillar skolan och att kombinera det med idrotten. Det var det bästa alternativet för mig, säger Portillo till HockeyNews.

Draftades av Buffalo

I somras draftades han i andrarundan av Buffalo Sabres.

– Så klart visste jag att det var och jag hade snackat med några NHL-klubbar men det var inget jag fokuserade inte för mycket på, det var fantastiskt kul att Buffalo valde mig och det är en ära att komma dit och att få åka över på development camp var jäkligt häftigt och man lärde sig mycket. Det var fantastiskt kul, säger han.

Siktar på JVM

Eric Portillo har under sommaren varit Juniorkronornas förstamålvakt och siktar på att ta en plats till JVM till årsskiftet.

– Det är bara köra på och göra mitt bästa och sen får vi se vart det leder men det finns ändå en chans och det är stort, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!