Svenske supertalangen gjorde första fullträffen i natt, med riktigt drömmål – hyllas nu av Nicklas Lidström

Hajpen har varit enorm i Detroit.
Nu har Lucas Raymond presenterat sig i Nordamerika.
Svensken gjorde sitt första NHL-mål i natt – och det var ett ruggigt snyggt sådant.

De är inte direkt ovana med svenska, framstående spelare i Detroit Red Wings… Under årens lopp har legendarer som Nicklas Lidström, Henrik Zetterberg och Tomas Holmström burit den rödvita tröjan under många, många år, och när Lucas Raymond draftades redan som fyr förra sommaren så var förväntningarna minst sagt höga.

Drömmålet

För Raymond blev det dock ytterligare ett år i SHL med Frölunda, där han gjorde bra ifrån sig, men den här säsongen är det inget snack huruvida han hör hemma i Red Wings eller inte. Han hade svarat för en assist under sina två första matcher, men i natt visade han publiken, och alla i Nordamerika, varför han gick redan som fyra i draften.

Detroit Red Wings left wing Lucas Raymond (23) celebrates his goal against the Columbus Blue Jackets in the third period of an NHL hockey game Tuesday, Oct. 19, 2021, in Detroit. (AP Photo/Paul Sancya)

I hemmamötet mot Columbus Blue Jackets så fick han pucken i snäv vinkel, men med ett sanslöst handledsskott så hittade han en lucka i första krysset som inte många såg fanns, och hans första NHL-mål var ett faktum. I tv så var kommentatorerna snudd på lyriska.

– Bingo! Wow! Det där är skottet som den grabben har visat när han spelat i den svenska ligan mot stora män de senaste åren, säger man.

Hyllas av Lidas

Bara minuter senare jobbade Raymond dessutom, på egen hand, fram en puck i offensiv zon som resulterade i ytterligare ett mål för Detroit, och svensken fick alltså en passningspoäng på fullträffen. Ett plus ett för Raymond, när Detroit till sist vann med klara 4-1.

– Det känns suveränt, det var överhuvudtaget en härlig kväll, säger Raymond.

Foto: Twitter

Och som att det inte vore nog så satt en viss Nicklas Lidström dessutom på läktaren, och han var nöjd med vad han fick se från sin landsman nere på isen.

– Ja, det var kul att se hans första mål, säger ”Lidas” till Aftonbladet, och fortsätter:

– Jag tycker överhuvudtaget han gjort bra ifrån sig i de första matcherna, där han fått chansen i PP och nu producerar på det här sättet.

Detroit har inlett säsongen med två vinster och en förlust.

LÄS MER: Jonathan Dahléns efterlängtade framgång i NHL i natt – hyllas enormt efter stora målsuccén: ”Overkligt!”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!