Svenske supertalangen är STEKHET inför NHL-draften – har träffat hela 27 klubbar!

.

En månad kvar till efterlängtade NHL-draften.
Då har en svensk supertalang seglat upp som stekhet.
18-årige Victor Söderström har nyligen träffat hela 27 NHL-klubbar, enligt SportExpressen.

NHL-draften är bara en månad bort. Två supertalanger gör upp om den åtråvärda förstaplatsen och det är inte vilka namn som helst utan jättelöften Jack Hughes och Kaapo Kakko.

Går först i NHL-draften

Första klubb att välja i NHL-draften är New Jersey Devils, sedan väljer New York Rangers som nummer två. Där bakom är väldigt ovisst hur NHL-klubbarna väljer bland världens hockeytalanger.

Victor Söderström, NHL-draft
190412 Victor Söderström under en träning med U18-landslaget den 12 april 2019 i Uppsala.
Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / Cop 254

Den som rankas allra högst av svenskarna är Brynäs egna supertalang Victor Söderström. Förra veckan var 18-åringen över till Buffalo för den traditionsenliga Combine där svensken fick träffa NHL-klubbarnas representanter.

Träffade 27 NHL-klubbar

Och då genomförde Söderström intervjuer med hela 27 NHL-klubbar.
– Klart att det är kul att folk rankar mig så högt och gillar mitt spel, men man vet inget förrän ens namn ropas ut under draften. Några kändes bättre än andra, men på det stora hela taget är jag nöjd. Det är en bra erfarenhet att ha med sig, säger backtalangen till SportExpressen.

Victor Söderström, NHL-draft
190223 Brynäs Victor Söderström under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Brynäs den 23 februari 2019 i Örebro.
Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Söderström erkänner sedan att både Pittsburgh Penguins och Arizona Coyotes visade mer intresse än de andra NHL-lagen genom att bjuda med svensken på middag. Och ett av dom lagen är även 18-åringens favoritklubb.
– Pittsburgh, faktiskt. Det var farsans favoritlag när jag växte upp och jag har haft Sidney Crosby som min idol, så det vore kul att hamna där, säger han till kvällstidningen.

Broberg & Höglander med

Om man får lita till tidningen The Hockey News ranking inför NHL-draften så placeras Söderström som nummer 13 i förstarundan av draften och placeras därmed i Florida Panthers. Därefter kommer AIK-löftet Philip Broberg på en 15:e plats och väljs av Arizona Coyotes, sedan Rögles stortalang Nils Höglander på plats 28 och väntas gå till Anaheim Ducks.

Totalt var det 12 svenska talanger som fanns på plats under Combine i Buffalo för att träffa de 31 NHL-klubbarnas representanter, enligt SportExpressen.

LÄS MER: Ryktades till SHL-laget – här är VM-spelarens nya klubb

Klart! SHL-klubben spikar målvaktsparet – med att värva ÄNNU en landslagsmålvakt