Svenske stjärnforwardens besked – kommer vända hem till SHL-klubben: ”Jag vet det”

Anton Lander gör succé i KHL.
Men i framtiden kommer han göra comeback i Timrå.
I en intervju med Hockeynews konstaterar han att han definitivt kommer spela i klubben igen.

Anton Lander har flera framgångsrika säsonger i NHL i ryggen. Totalt blev det 215 matcher och 35 poäng i Edmonton Oilers mellan 2011 och 2017.

Lander i Tre Kronor

De senaste två säsongerna har forwarden huserat i KHL med Ak Bars Kazan där det i år blivit succé. Nu finns han med i den svenska truppen till Karjala Cup.

I kväll inleder laget turneringen mot Tjeckien för att sedan resa vidare till Finland för matcher mot hemmanationen och Ryssland.

Anton Lander har en lång historia med Timrå i vilket han spenderade hela sin juniorkarriär samt slog igenom i SHL med. Nu berättar han att han definitivt kommer komma ”hem”.

Bekräftar: Kommer hem till Timrå

Redan i våras berättade 27-åringen att han kan tänka sig att komma hem tidigare i och med att laget har gått upp i SHL.

När det blir är fortfarande oklart, men stjärnan konstaterar att han utan tvekan kommer göra comeback i klubben.
– Jag vet att jag kommer att spela i Timrå, det vet jag. Men när vet jag inte riktigt. Just nu trivs både jag och min familj i Kazan. När man fick vara med och vinna fick man blodad tand och lite hjärta för klubben också på något sätt, även fast det inte är på samma sätt som med Timrå, så klart. Jag kommer att spela i Timrå, men när har jag inget bra svar på, säger Lander till HockeyNews.

”Jag följer dem”

Trots att den forne NHL-svensken spelar i Ryssland har han full koll på hur Timrå går i SHL.

Till sin hjälp har han numera landslagskollegan Anton Wedin, till vardags i Timrå, som ger honom lite info om laget.
– Absolut. Jag såg båda matcherna i back-to-back mot Luleå. De startade serien väldigt bra. Det var nog mycket kicken i de första SHL-omgångarna. Det är en lång säsong. Alla förstod väl inte att det ska hållas uppe det spelet i 52 omgångar. Man går i perioder. Det gäller att försöka hänga i och köra. Jag snackade lite med (Anton) Wedin för att få lite inside. Men jag följer dem, det är inget snack om saken, säger Lander till Hockeynews.

Anton Lander representerade Tre Kronor i OS i Pyeongchang tidigare i år. Totalt har han gjort 49 landskamper på seniornivå och var bland annat med och vann JVM-brons 2010.

När Anton Lander är tillbaka i SHL återstår att se. Men räkna med att Timrå, och SHL, kommer jubla när den dagen kommer.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/OUscbEeJHM36V-gw8BOLm9KIxYtn0vVp6OVzIPVQfnEkvINUgvVIeh738aJ6n433″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Här överraskar Henrik Lundqvist canceröverlevande pojken – inför miljontals tittare

JVM 2019 hockey: TV-tider, spelschema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);