Här överraskar Henrik Lundqvist canceröverlevande pojken – inför miljontals tittare

Connor McMahon hjälper cancersjuka barn att hålla hoppet uppe under sina behandlingar.
I natt var 17-åringen, som själv friskförklarats tre gånger, gäst i en av USA:s största morgonprogram – och överraskades av Henrik Lundqvist.
– Du är en inspiration, säger Lundqvist.

Connor McMahon, 17, diagnostiserades med leukemi som treåring. Han friskförklarades några år senare men cancern kom tillbaka när han var tolv. Återigen blev han frisk men än en gång återvände cancern.

Hjälper cancersjuka barn

Connor fick leukemi som treåring. Connor trotsade alla odds och tack vare en ny typ av terapi blev han fri från sjukdomen en tredje gång.

Under hela sin uppväxt har hockeyn varit en stor anledning till att han hållit sin positiva attityd uppe och tagit sig igenom sjukdomen.

Efter att ha blivit frisk en tredje gång ville han hjälpa andra barn som också diagnostiseras med cancer. I dag delar han ut ryggsäckar innehållandes allt ifrån målarpapper, kritor och andra saker som ska ge barnen glädje och någonting positivt att tänka på under sina respektive behandlingar.

På varje ryggsäck, som barnen får på sjukhuset, står ordet ”Hopp”, ett ord som han säger själv hjälpte honom igenom sjukdomen. Connors kärlek till ishockeyn är fortfarande står och hans fina välgörenhetsprojekt för de sjuka barnen har uppmärksammats stort.

Överraskades av Lundqvist

I natt var han gäst i det amerikanska morgonprogrammet ”Good Morning America” i New York för att berätta om sitt projekt. Men det skulle också bjuda på en riktigt stor överraskning.

Ur kulisserna överraskades 17-åringen av självaste Henrik Lundqvist.

Den svenske stjärnmålvakten bjöd in Connor till en match på Madison Square Garden där han även kommer få träffa spelarna nere i omklädningsrummet.
– Jag har vetat om din historia i några år och jag är så glad över att ha dig här, säger Lundqvist till Connor och fortsätter.
– Jag kommer ihåg din historia och har läst mycket om det. Jag har egna barn nu också så.. ni är stora kämpar och det är väldigt inspirerande.

Med sig hade Lundqvist en tröja med sitt eget namn på samt en tröja med Connors.

Se hela klippet här:

Dela för att hylla Henrik Lundqvists vackra gest!

LÄS MER: Henrik Lundqvists fina ord – efter Lias Anderssons succécomeback i NHL

Här är magiska hyllningen till ”Bäckis” i natt – från svenska legendarerna