Svenske OS-stjärnan öppnar för SHL-klubben - efter enorma succén!

Svenske OS-stjärnan öppnar för SHL-klubben – efter enorma succén!

.

Patrik Hersley, 32, gjorde ännu en suverän säsong i KHL men står nu utan kontrakt.
Då väljer han att inte stänga några dörrar till Malmö Redhawks.
– Jag har inte bestämt någonting, säger han till Hockeysverige.

Patrik Hersley har, lite i skymundan, växt fram till en av Sveriges – och hela Europas – bästa backar.

Han lämnade SHL och Leksand under sommaren 2014 och har sedan dess spelat i KHL, där han gjort stor succé.

Bekräftade intresse

Han gick till gigantklubben SKA St. Petersburg under 2017 och under sina två första säsonger i klubben har han öst in poäng från backposition.

Under den gångna säsongen stod han för hela 33 poäng på 36 matcher i grundserien, men i slutspelet nådde han inte riktigt upp på samma nivå då han på tolv matcher bara stod för tre assist.

180208 Patrik Hersley of Sweden during a training session ahead of the 2018 Winter Olympics on February 8, 2018 in Incheon.
Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Efter säsongen gick hans kontrakt ut och han har ännu inte hittat någon ny klubb.

Intresset från Malmö Redhawks, där han är fostrad, är givetvis stort och klubbens sportchef Patrik Sylvegård har tidigare bekräftat att en diskussion med spelaren finns.

”Har aldrig bestämt mig”

Något konkret kontrakt har dock inte Hersley fått att ta ställning till.

– Det har aldrig gått så långt att vi förhandlat. Det som varit är att jag någon gång under våren sa att jag ville se hur ett kontrakt kan se ut för att ha ett hum om hur det kanske skulle kunna bli. Det var aldrig så att jag sagt att jag ville kolla med Malmö och sedan fick ett kontrakt som jag sa nej till. Så var det inte alls och jag har aldrig bestämt mig för att flytta hem och spela i Malmö även om det hade varit jätteroligt. Det var mer för att kolla läget lite, säger han till Hockeysverige.

180218 Patrik Hersley of Sweden and Julius Junttila of Finland in a fight for the puck in the Men’s Preliminary Round game between Sweden and Finland during day nine of the 2018 Winter Olympics on February 18, 2018 in Pyeongchang.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Han stänger dock inte dörren till en återkomst.

– Jag har inte bestämt någonting, men hade jag ringt Patrik och sagt att jag vill att vi syr ihop någonting så hade vi nog kunnat göra det, men där är vi inte ännu, säger han.

Intresse från andra ligor

Men det finns även ett stort intresse för Hersley, som spelat både VM och OS med Tre Kronor, från andra ligor, och ytterligare en säsong i KHL är inte uteslutet.

– När min agent frågade mig om Schweiz i slutet av säsongen svarade jag att det inte just då kändes som mest intressanta som fanns. Vi har inte bestämt något alls utan nästa steg är att jag ska säga till min agent att ”nu fokuserar vi på det här och försöker hitta någonting”.  Dit har vi inte riktigt kommit ännu, säger han.

Dela om du vill se Patrik Hersley tillbaka i SHL!