Svenske NHL-stjärnans ilska mot NHL: "Det är egoistiskt"

Svenske NHL-stjärnans ilska mot NHL: ”Det är egoistiskt”

Flera stjärnor har gått hårt mot NHL:s beslut om att stänga ute NHL-spelarna från OS. Nu stämmer John Klingberg och Niklas Kronwall in i kritikervågen.

Beslutet sågs som ett av de mest förödande för OS i Pyeongchang i februari nästa år. NHL kommer inte låta någon spelare få spela i OS-turneringen, ett beslut som tagits emot av rejäl kritik från stjärnor som Gabriel Landeskog, Nicklas Bäckström och Alexander Ovechkin. Nu väljer även John Klingberg och Niklas Kronwall att ta bladet från munnen.

För Expressen konstaterar Stanley Cup-mästaren Kronwall, som själv spelat i tre OS-turneringen, att NHL skjuter sig själva i foten genom beslutet att inte släppa några spelare till den anrika turneringen.
– Jag fattar det inte alls. NHL har världens chans att etablera sig på en marknad där hockeyn knappt ens finns nu och så bommar man det. Vi i spelarfacket ska prata ihop oss och det vore ju häftigt om vi spelare bara drog till OS, men vi är inte där än, säger Kronwall till Expressen.

Även Dallas-backen Klingberg är kritisk. Han menar att NHL rånar många spelare på en pojkdröm genom att låsa dem till sina klubbar.
– Det känns tråkigt och egoistiskt, som att de (NHL) tänker på sig själva och sitt varumärke. Alla spelare vill spela OS, det är det största man kan få göra med ett landslag, så jag är väldigt besviken. Jag har vuxit upp med att kolla på OS och har många fina minnen från de åren. Det hade varit kul att få chansen att spela det. Alla jag har pratat med vill åka, säger Klingberg till Expressen.

LÄS MER: Nya OS-beskedet: NHL stoppar ännu fler spelare från turneringen