Svenske NHL-stjärnans helgalna löfte – som bara blir mäktigare för varje år: ”Det här är helt sant…”

Victor Hedman är en av världens bästa backar.
Det var ett löfte han gav redan i början av 2010-talet – och har lyckats med det mycket tack vare en relativt okänd sommarträning.
– Sedan han sa det har han tagit enorma kliv varje år, och jag är inte förvånad, säger fystränaren – tillika förre NHL-profilen – Hans Jonsson till Sportbibeln.

Victor Hedman var visserligen en etablerad NHL-spelare, som gjort sig ordinarie i Tampa Bay Lightning. Men när han började fysträna med NHL- och Modo-ikonen Hans Jonsson om somrarna, i början av 10-talet, så var han långt ifrån någon superstjärna.

Solklara löftet

Men redan då var Hedman stensäker på vad han ville.

– Det här är faktiskt helt sant. När vi träffades för första gången så gjorde vi massa tester, och när vi gick igenom dem så frågade jag honom: ”Vad vill du bli?”. Han svarade att han helt enkelt ville bli bäst i världen. Och sen dess så… ja, han har tagit enorma kliv vartenda år, säger Jonsson till Sportbibeln.

191109 Victor Hedman of Tampa Bay Lightning celebrates after the NHL regular season ice hockey game between Buffalo Sabres and Tampa Bay Lightning on November 9, 2019 in Stockholm. Photo: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Ja, för sedan dess har Victor Hedman växt fram som en av världens bästa backar. Svensken har vunnit VM, varit med i flera All Star-matcher – samt vunnit Norris Trophy som NHL:s allra bästa back.

”Är inte förvånad”

Och Hans Jonsson – som själv spelade i NHL mellan 1999 och 2003, men kanske mest är förknippad för sina otaliga säsonger med Modo – är inte förvånad.

– Han satte tidigt upp om en tydlig målvakt av vad han ville bli, och när man känner honom som människa så kan man inte bli förvånad. Han är otrolig ambitiös och har alltid samma inställning till träningen, oavsett vad det är eller när vi gör det, säger han.

181218 Victor Hedman of Tampa Bay Lightning during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Hans Jonsson berättar om vad han tror anledningen till Hedmans stora succé är.

– Sen vårt första möte så har han hunnit med att bli nominerad – och vinna – Norris Trophy och han har vunnit VM. Men han har samma ödmjukhet och professionalism vid varenda träning vi har. Då går det inte att bli förvånad över att han utvecklas, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!