Svenske NHL-stjärnan gör succé i Stanley Cup – nu jagas han av storklubben

.

Marcus Johansson gör ett ruggigt starkt slutspel för Boston.
Men kontraktet går ut i sommar – och nu jagas svensken av sin förra klubb.

Marcus Johansson blev bortbytt från bottenlaget New Jersey Devils till Boston Bruins vid trading deadline i vintras.

Svensken fick en tuff start. Han blev skadad efter bara fyra matcher med nya klubben och missade nästan hela mars månad. Men när slutspelet började, så hade ”Mojo” hittat formen.

Under Bruins framgångsrika Stanley Cup har Johansson varit en av lagets främsta forwards. Inte minst i finalspelet mot St Louis Blues, där matchserien just nu står 2-2 i matcher.

Kommer bli dyr

Det är dock tveksamt om det blir en förlängning i Boston nästa säsong, även om klubben skulle vilja behålla honom. Bruins har ett par unga framtidsnamn man behöver skriva nya kontrakt med och på grund av Johanssons succé, kommer han bli dyr att skriva kontrakt med.

Från och med den 1 juli är svensken fri att välja klubb och det lär knappast saknas anbud. Enligt Pierre LeBrun på The Athletic är Washington Capitals en av klubbarna som visat intresse.

Johansson blev bortbytt från Capitals till Devils inför förra säsongen. Även det var en flytt som tillkom mycket på grund av Washingtons lönesituation.

Capitals, som sedan gick och vann Stanley Cup-titeln det året, ska nu vilja ha tillbaka Johansson, om kostnaden passar in i deras lönestruktur.