Svenske NHL-stjärnan Filip Forsberg berättar om sin besvikelse – mot förra klubben Leksand

.

Leksand är tillbaka i hockeyns finrum igen – SHL. Men nu öppnar svenske NHL-stjärnan Filip Forsberg upp om sin besvikelse mot förra klubben. – Unga spelare fick inte riktigt chansen, säger han till Hockeysverige. Efter en makalös vårspurt är Leksand tillbaka i SHL igen och nu är förväntningarna rejält höga på att klubben ska klara sig kvar i högstaserien kommande säsong. Samtidigt som en besvikelse bubblar upp till ytan.

Besviken på Leksand

För två säsonger sedan fick Fredrik Forsberg lämna Leksand trots att hans kedja med Isac Skedung och William Wikman imponerande rejält. Men dåvarande huvudtränaren Leif Carlsson skickade iväg alla tre säsongen 2017/18. – Jag vet inte vad jag ska säga, men det gick bra för oss. Det gick tungt för laget, men jag tycker att vår kedja snurrade på bra. Vi fick också det mesta av berömmet och skapade mycket, säger Forsberg i en intervju med Hockeysverige. – Det går fort bra och fort dåligt i hockey. Nu blev det åt fel håll för alla tre, men det verkar som det här ändå har varit bra för oss alla. Wikman och Skedung trivs bra i Västerås och det gick bra för dom förra säsongen.

Filip Forsberg, Leksand
120927 Ishockey, Allsvenskan, Södertälje – Leksand: Filip Forsberg, Leksand
© Bildbyrån – 82276 – MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

En väldigt besviken Forsberg fortsatte vidare till BIK Karlskoga och är i dag en av lagets tongivande spelare. Men 23-åringen kunde lika gärna varit en av Leksands nyckelspelare och en given del av en SHL-trupp till kommande säsong – om han inte slarvats bort.

Filip Forsbergs kritik

Nu vädrar även storebror Filip Forsberg, NHL-stjärna i Nashville Predators, sin kritik och besvikelse över hur Leksand hanterade situationen med sina unga talanger. – I Leksand blev han (lillebror Fredrik) lite åsidosatt. Inte bara Fredrik då utan flera unga spelare som kom in egentligen i rätt läge, beroende på hur man ser på det, men till fel ledarskap. Unga spelarna fick inte riktigt chansen, säger Forsberg som tillhörde Leksand 2008-2013. – Om man ser till säsongen som var så fick unga spelarna fler chanser. Sedan ska vi inte sticka under stol med att etablerade spelarna också var viktiga, men det kunde lika gärna varit Fredrik, (Isak) Skedung, William Wikman eller Martin Grönberg som varit stommen i det här laget om de fått större roller längre bak i tiden.

Filip Forsberg, Leksand
180520 Sveriges Filip Forsberg deppar under finalen i ishockey-VM mellan Sverige och Schweiz den 20 maj 2018 i Köpenhamn.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 35490

Leksands lagbygge 2019/2020

Målvakter: Axel Brage Janne Juvonen

Backar: August Berg Calle Själin Axel Bergkvist Lucas Nordsäter Filip Johansson Daniel Gunnarsson Mattias Karlsson Mattias Göransson Johan Fransson Jonas Ahnelöv

Forwards: Marcus Karlberg Jon Knuts Oskar Lang Mattias Ritola Thomas Valkvae-Olsen Linus Persson David Rundqvist Martin Karlsson Sebastian Wännström Daniel Olsson Trkulja Fredrik Forsberg Andreè Hult Spencer Abbott Patrik Zackrisson

LÄS MER: Storklubbens värvningsfest – presenterar tre(!) nya svenskar samtidigt https://www.sportbibeln.se/hockey/svenske-nhl-stjarnan-oliver-ekman-larsson-till-sjukhus-blev-attackerad-av-en-schafer/