Svenske NHL-stjärnan Erik Karlssons stora oro: ”Jag skulle inte kunna leva med det…”

NHL-säsongen är för tillfället lagd på is.
Då väljer svenske stjärnan Erik Karlsson att låsa in sig själv.
– Jag skulle inte kunna leva med att utsätta någon annan fara, säger han till Sportbladet.

NHL-laget San Jose Sharks befinner sig i ett av de mest utsatta områdena av coronaviruset i USA. Och mitt i allt befinner sig svenske NHL-stjärnan Erik Karlsson.

Erik Karlsson inlåst

NHL-säsongen är fortsatt pausad och det är ännu oklart när hockeyn drar igång igen i Nordamerika. Men Karlsson tar inga risker och har placerat sig och familjen i självvald karantän i hemmet utanför San Jose.

Erik Karlsson, coronaviruset
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

Där sitter han helt inlåst i huset.
– Ja, jag och familjen har hållit oss här i huset i tio dagar nu. Tack och lov hade jag precis fyllt på lagren med mat och dryck när det här hände så vi har inte behövt ta oss ut. Vi gör inte så mycket, dagarna får bara gå. Jag är inte så orolig för egen del, men skulle inte kunna leva med att utsätta någon annan för fara. Man vet ju inte om man för smitta vidare utan att vara sjuk själv, berättar 29-åringen för Sportbladet.

”Jäkla situation”

Hemma i karantänen går ändå det mesta av Erik och frun Melindas tid åt att ta hand om dottern Harlow, fem månader gammal.
– Ja, mycket av vår tid går ju åt till att ta hand om henne och då går det inte att tänka på så mycket annat. Det är skönt att fokusera på det, att hon ska ha det så bra som möjligt. Då grubblar man inte på vad som händer där ute, säger han till kvällstidningen.

Erik Karlsson, coronaviruset
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

Till skillnad från landsmännen Henrik Lundqvist och Mika Zibanejad, som valt att lämna Nordamerika och åkt hem till Sverige, har Karlsson inga planer på att resa närmaste tiden.
– Nej, vi funderade ett tag i början på om vi skulle ta oss till Ottawa men det går ju inte att träffa någon alls under de här omständigheterna så det handlade om att sitta i huset där eller sitta i huset här och då tyckte vi att det var lika bra att stanna här. Det är en jäkla situation det här, som man inte vet så mycket om. Men det finns inte så mycket annat att göra än att vänta och vara försiktig och hoppas att det blir bättre så småningom, säger han i intervjun.

LÄS MER: Unika siffrorna avslöjar – så otroligt många korvar tryckte Wayne Gretzky i sig under karriären