Svenske NHL-doldisen imponerade för Pittsburgh Penguins i nattens onödiga nervpärs

Marcus Pettersson stod för dubbla assist när hans Pittsburgh vann hemma mot Minnesota med 4–3, i en match som för hemmalagets del kan beskrivas som onödigt spännande.

Pittsburgh ledde nämligen med 3–0 en bra bit in i mittenakten efter att Marcus Pettersson assisterat Reilly Smith och Jevgenij Malkin vid första respektive tredje målet.

Men gästerna kom tillbaka. Första reduceringen kom med knappt fem minuter kvar av andra när Ryan Hartman hittade nätet via en assist från Marcus Johansson. Bara drygt två minuter senare gjorde Jacob Middleton 2–3 och en bit in i tredje lyckades Vinni Lettieri sätta kvitteringen.

I slutändan fick dock Minnesota lämna isen utan poäng efter att Sidney Crosby fastställt slutresultatet 4–3, hans 18:e mål för säsongen.

I Pittsburgh gjorde svenske forwarden Rickard Rakell comeback på isen efter att ha missat tolv matcher på grund av en överkroppsskada.