Svenske NHL-backen öppnar för spel i SHL-klubben: ”Skulle vara jäkligt kul”

Carl Gunnarsson förbereder sig för sin nionde NHL-säsong. Men snart kan äventyret på andra sidan Atlanten vara slut.
31-åringen öppnar för en återkomst i SHL.

Efter fem säsonger i Toronto Maple Leafs trejdades Carl Gunnarsson till St Louis Blues.

Backen, med både VM-silver och VM-brons på meritlistan, går nu in på sin nionde säsong i världens bästa hockeyliga. Kontraktet sträcker sig över nästa säsong – men det kan också bli den sista.

Öppnar för Örebro

I en intervju med Nerikes Allehanda öppnar Gunnarsson för att återvända hem till Sverige.

Senast han spelade i SHL representerade han Linköping. Men om flyttlasset går tillbaka till Sverige vill han till hemstaden Örebro.
– Det är en himla kul och skön känsla när man är här, nere i Behrn arena. De är så himla schysta, man får vara med och skejta, det är inga problem. Många frågar ”när kommer du hem?” och så. En sak i taget, säger jag då, men det är alltid lockande på ett sätt. Vet inte hur jag ska förklara det. På ett sätt vore det svårt att komma hem och lira, men nu när jag varit med i omklädningsrummet så känns det också som att det skulle vara jäkligt kul, säger Gunnarsson till Nerikes Allehanda.

Vill stanna i NHL

Gunnarsson har hittills gjort 599 matcher i NHL och stått för 125 poäng. Fjolårssäsongen blev delvis förstörd av en korsbandsskada samt en höftskada som tvingade honom till operation.

Trots att en flytt tillbaka till Sverige kan bli aktuell vill han helst stanna i NHL.
– Skulle jag kunna signa ett kontrakt till där borta så vore det kul. Speciellt efter en sån här smäll. Tittar man tillbaka så inser man att kroppen tagit en del stryk. Och spelar jag inte där borta så finns ju andra alternativ, säger Gunnarsson till Nerikes Allehanda.

LÄS MER: Klart: Förre JVM-backen återvänder till SHL – efter två säsonger i Nordamerika

Uppgifter: Här är klubbarna som Erik Karlsson vägrar gå till

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);