Klart: Förre JVM-backen återvänder till SHL – efter två säsonger i Nordamerika

Robin Norell lämnade Djurgården 2016 för att testa sina vingar i Chicagos organisation.
Efter två säsonger i AHL står det nu klart att backen återvänder till Sverige.
23-åringen lånas ut till Djurgården under hela nästa säsong, det meddelar klubben på sin hemsida.  

Robin Norell, 23, valdes av Chicago Blackhawks som 111:a totalt i draften 2011. Den JVM-meriterade backen valde att åka över till Nordamerika för att testa lyckan i klubbens organisation. Norell fick dock aldrig chansen i NHL utan fick hålla till i klubbens AHL-lag, Rockford IceHogs.

Nu, två år senare, står det klart att backen återvänder till svensk hockey.

Klar för Djurgården

Norell har den senaste tiden tränat med Djurgården i hopp om ett kontrakt. Och i dag blev det klart: Backen har skrivit på ett låneavtal som gäller för hela säsongen.
– Det ska bli jättekul att få spela matcher. Det är det jag är här för. Känns jätteskönt att tillhöra Djurgården. Väldigt kul att vara tillbaka där allt började så bara att fortsätta på det spåret och hoppas på en bra säsong, säger han till klubbens hemsida.

Nästan 100 SHL-matcher

23-åringen har Huddinge IK som moderklubb, men fostrades i Djurgården och gick den långa vägen från U16, J18 och J20 till A-laget. Han fick chansen i A-laget för första gången när klubben låg i Allsvenskan. Efter avancemanget till SHL, säsongen 2014/15 tog han en ordinarie tröja i laget och har noterats för 99 matcher i SHL samt 22 i HockeyAllsvenskan.

Nu hoppas han kunna utveckla sitt spel ytterligare.
– Jag vill se ett aggressivt spel från mig själv och hitta alla vinklar som vi som backar har när vi hamnar under forechecking. Bra skridskoåkning och komma in allt är det viktiga. Hitta allt man måste klara av i full fart. Matcher är jätteviktigt så skönt att komma igång. Träning är bra men matcher är ännu bättre, säger han.

DELA om du längtar efter SHL-premiären!

LÄS MER: Officiellt: Jätteprofilen Conny Strömberg återvänder till forna klubben

Uppgifter: Erik Karlsson jagas av ny NHL-klubb

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);