Svenske jättetalangen matchas i spännande NHL-kedja.

Svenske jättetalangen matchas i spännande NHL-kedja.

Svenske NHL-talangen Elias Lindholm ser ut att få fint sällskap på isen kommande säsong i Carolina Hurricanes. Enligt coachen Bill Peters finns nämligen planer på att matcha forwarden i samma kedja som två andra supertalanger: Teuvo Teräväinen och Sebastian Aho.

Det är Hockeysverige.se som skriver om Peters avslöjande i podcasten Marek vs Wyshynski – där coachen berättar mer om sina tankar kring supertalangerna.
– Jag vet inte vem som ska spela på vilken position ännu, men Teräväinen gjorde det väldigt bra på ”fel” kant i Chicago. Elias fick spela en hel del center under slutet av förra säsongen och gjorde riktigt bra ifrån sig, säger han enligt Hockeysverige.
– Vi har även en bra situation där Aho kan ta tekningarna i egen zon på ena kanten, och Elias på den andra, fortsätter han.

Den förre Brynässtjärnan Lindholm tog klivet över till NHL och Carolina år 2013 och gjorde 21 poäng på 58 matcher redan under sin första NHL-säsong. Den gångna säsongen blev det 39 poäng för Lindholm som faktiskt spelade varenda grundseriematch för sin klubb. Både Aho och Teräväinen var med och slog Sverige i JVM-finalen år 2014, ett juniorkronorna som hade Elias Lindholm som en av de stora stjärnorna. Nu talar mycket för att de tre talangerna får chansen att spela tillsammans till kommande NHL-säsong.

LÄS MER: Zibanejad ska få chansen direkt med storstjärnorna i nya klubben.

EliasLindholm

Älskar du hockey? Gilla Sportbibeln på Facebook.