NHL-experten: Zibanejad ska få chansen med storstjärnorna direkt.

För några dagar sedan stod det klart att svenske Mika Zibanejad och stjärncentern Derick Brassard byter klubb med varandra – Zibanejad till New York Rangers och Brassard till Ottawa Senators. Nu tror NHL-experten Dan Rosen att 23-åringen kan komma att få sitt stora genombrott i sin nya klubb och placerar honom mellan Rick Nash och norrmannen Mats Zuccarello i hans potentiella startuppställning.
– Jag känner att jag inte riktigt har fått mitt riktiga genombrott än, utan att det finns mer att hämta. Jag är spänd över att få den här möjligheten och känner att jag är i ett läge där jag kan slå igenom ordentligt, sa Zibanejad till NHL.com efter trejden.

Zibanejad, som gick redan som nummer sex i draften år 2011, har själv kommenterat sin flytt till USA och menar att det inte var något som han själv planerat eller hade förväntat sig.
– Det var inte precis som att jag väntade vid telefonen på samtalet. Det kom som en överraskning och en chock i början, men när det hade lagt sig och när jag förstod att jag skulle vara en del av New York Rangers så kändes det bättre, både för mig och min familj, sa han till Newsday.

Och får man nu får tro NHL-skribenten Rosen kan flytten komma i rätt tidpunkt för svenskens karriär. Tillsammans med Rick Nash som gjort över 40 mål vid tre tillfällen av hans karriär och Zucarello som blev Rangers bästa poängplockare under förra säsongen med sina 61 poäng, har Mika alla förutsättningar att lyckas enligt Rosen.

LÄS MER: NHL-reklamen från år 2000 som ger de mäktigaste rysningarna.

Så här menar Rosen att Rangers bör ställa upp sitt lag till kommande säsong:
Skärmavbild 2016-07-20 kl. 12.12.30

Håller ni med Dan Rosen? Tar Mika Zibanejad en plats i första linan?

MikaZibanejad

Älskar du också hockey? Gilla Sportbibeln.