Svenskbekantingens stora show i NHL i natt – bjuder på makalöst cirkusnummer

Nattens stora snackis i NHL är utan tvekan David Pastrnak.
Svenskbekantingen gjorde sin 300:e poäng i NHL i natt.
Och bjöd på ett makalöst cirkusnummer som gav 1-0 för Boston Bruins.

I natt kom 300:e poängen på 329 matcher i NHL för David Pastrnak. Förre Södertäljespelaren har verkligen slagit igenom stort i NHL och bjöd i natt på ett riktigt konststycke för Boston Bruins.

David Pastrnaks cirkusnummer

23-åringen gjorde det viktiga 1-0-målet i 4-2-segern mot Toronto Maple Leafs och det var verkligen ett cirkusnummer av tjecken. Pastrnak åkte baklänges mot mål och med klubban mellan benen sköt han oerhört fräckt in pucken mellan benen på motståndarmålvakten Michael Hutchinson, se målet här nedanför.

David Pastrnak, Boston Bruins
David Pastrnak, Boston Bruins. FOTO: Viaplay

Utan tvekan nattens stora snackis i Nordamerika och ett mål som verkligen väckt en debatt i NHL-världen. Om att det var för förnedrande gjort.
– Det där målet hade han kanske inte vågat göra för tio år sedan, då det fanns en oskriven regel i ligan att man inte skulle förnedra motståndarmålvakterna med fräckisar av det här slaget, sa förre NHL-målvakten Kevin Weekes i NHL Networks.

Toppar hela målligan i NHL

Pastrnak, med två säsonger i Södertälje SK, var så klart extra nöjd med att ha klarat av det svåra konstmålet under en match.
– Jag har testat den där varianten på träningen några gånger, men då har det inte fungerat. I dag gick dragningen hem, så det var en lycklig dag, sa han i natt.

David Pastrnak, Boston Bruins
David Pastrnak, Boston Bruins. FOTO: Viaplay

Fullträffen var Pastrnaks 10:e mål för säsongen och med det toppar han nu den totala målligan i NHL. Och han har även gjort 17 poäng på 9 matcher, vilket ger en andraplats i totala poängligan.

Se det otroliga målet här:

LÄS MER: Kommentatorn häpnar – efter Elias Petterssons otroliga insats i natt: ”Titta bara på honom!”