Svenska hockeyklubbens supertabbe – hämtade fel(!) slovak på flygplatsen: ”Slutade inte prata om bandy”

Svenska hockeyklubbens supertabbe – hämtade fel(!) slovak på flygplatsen: ”Slutade inte prata om bandy”

Hockeytrean-laget Sörhaga/Alingsås hade värvat Martin Chovanek – och slovaken hämtades på flygplatsen.
Trodde nästan alla.
Närmare två timmar senare upptäcktes misstaget – det var i stället en landsman, värvad för att spela bandy i Borås, som följde med i bilen.
– Det var många gråa hår innan man kunde skratta åt det, säger tränaren Martin Krook till Sportbibeln.

Det är kanske den sjukaste, och allra märkligaste historien från hockey-Sverige i år. Laget Sörhaga/Alingsås Hockey, till vardags i Hockeytrean, hade värvat slovaken Martin Chovanek, 21 – och i helgen anlände han till Sverige.

Sjuka missförståndet

Men inledningsvis gick allt – precis allt – fel. Tränaren Martin Krook berättar för Sportbibeln att han gav instruktioner till två spelare i laget att hämta nyförvärvet på flygplatsen Landvetter.

– De åker till Landvetter och ser att det står någon där med en hockeytrunk, en Bauer-väska, och de presenterar sig. De hoppar in i bilen och den här spelaren pratar så mycket om bandy. De tyckte ju att det var lite konstigt, men tänkte att han kanske spelat bandy tidigare bara?, säger Martin Krook, tränare i laget, till Sportbibeln.

Foto: Sörhaga/Alingsås Hockey

Lagkamraterna visade hursomhelst ”nyförvärvet” sitt nya boende, och packade även av grejerna dit innan de begav sig till ishallen.

– När de kommer till ishallen så frågar slovaken plötsligt: ”Det här är en hockeyrink?”. ”Eh, ja”, svarade våra spelare. Han undrade sedan om vi spelade matcher i Borås och tränade i Alingsås, och någonstans där så kom det fram att han var där för att spela bandy, säger Martin Krook.

”Många gråa hår”

Det var då det stora missförståndet uppdagades.

– På Landvetter så har vår hockeyspelare stått fem meter ifrån, också med en Bauer-väska. Så på planet så fanns det en slovakisk bandyspelare, och en slovakisk hockeyspelare. Han skulle till Borås för att spela bandy, och det är ganska imponerande att det ändå tog en och en halv timme innan det kom fram.

https://www.instagram.com/p/Bn5zWc6A-I-/

Det hela slutade med att ”nyförvärvet” fick köras till Borås, och till rätt lag, samtidigt som de två spelarna i laget fick åka och hämta rätt spelare på Landvetter.

– Det var många gråa hår innan man till sist kunde skratta åt det hela, säger Krook.

”Då får vi kolla passet…”

Och om tre veckor kan det bli dags för ytterligare missförstånd…

– Det roliga är att bandyklubben har värvat tre ryska spelare, vilket även vi har gjort, och de kommer hit ungefär samtidigt. Men då får vi väl kolla passet på alla, säger Krook och skrattar.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!