NHL-legendaren Mikael Samuelssons svidande kritik – efter ändringen i Hockeyallsvenskan: ”Det irriterar mig”

Hockeyallvenskan har satt en begränsning på korttidslån.
Det får Södertäljes sportchef Mikael Samuelsson att se rött.
– Det här irriterar mig, säger han till LT.

SHL sa tidigt nej till korttidskontrakt under hösten, vilket har gjort att spelare med kontrakt i Nordamerika, i jakt på matchspel fram till att NHL börjar, i stället sökt sig till Hockeyallvenskan. Under sensommaren har mängder av klasspelare och supertalanger gått till ligan, till mångas stora glädje.

”Det är beklagligt”

Men förra veckan kom beskedet att Hockeyallsvenskan, åtminstone lite grann, sätter ner foten. Ligan meddelade då att man gått ut med en rekommendation till klubbarna om max fyra inlånade NHL-spelare per lag.

150225 Djurgårdens Mikael Samuelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Djurgården den 25 februari 2015 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN

En som dock inte jublar över det är Mikael Samuelsson, NHL-legendar tillika sportchef i Södertälje, som tagit in fyra NHL-lån inför seriestarten i oktober.

– Det är beklagligt att inte Hockeyallsvenskan har större tro på klubbarnas egen förmåga, säger Samuelsson till LT.
– Argumentet att det begränsar möjligheter för juniorer, ja det tycker jag inte att det är upp till dem att avgöra. Det borde vara upp till varje klubb att avgöra.

”Det irriterar mig”

Samuelsson ställer sig framför allt emot att rekommendationen är luddigt skriven.

– Om vi får en skada på till exempel en målvakt, får vi inte låna in någon spelare då? Vad är lång tid och vad är kort tid? Till november? Till januari? Du hör ju. Det är flyktigt. Det här irriterar mig. Det är så luddiga begrepp, det är som gjort för att att leda till diskussioner, säger Samuelsson.

060521 Ishockey, VM, Final, Sverige – Tjeckien, 4-0 VM-guld, guld: Johan Holmqvist, målvakt och Mikael Samuelsson. Pokal. Foto: Bildbyrån

Södertälje har hittills tagit in Axel Andersson, Samuel Fagemo, Evan Bouchard och Lukas Vejdemo. Hockeyallsvenskan startar den 2 oktober.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!