Svenska ishockeyförbundets besked – efter stenhårda JVM-avstängningen

Svenska ishockeyförbundets besked – efter stenhårda JVM-avstängningen

Flera svenska spelare, inklusive Lias Andersson, blev avstängda efter deras hanterande av silvermedaljerna på JVM i vintras.
Nu meddelar svenska ishockeyförbundet att man inte tänker överklaga straffen.

I onsdags kom internationella ishockeyförbundet (IIHF) med det stenhårda straffet. Fem spelare, bland annat Rasmus Dahlin och Lias Andersson, samt flera ledare inklusive förbundskaptenen Tomas Montén straffas efter JVM-finalen. Anledningen var på sättet spelare och ledare hanterade silvermedaljerna efter finalförlusten.

Lias Andersson stängs av i de fyra första matcherna av nästa års A-VM, samtidigt som Axel Jonsson Fjällby och Jesper Boqvist stängs av i de två första. Rasmus Dahlin och Olle Eriksson Ek stängs av två matcher i JVM då de fortfarande kan spela i nästa års juniorturnering.

ANNONS: Det gäller att vara smart med sin ekonomi. Därför jämför Zmarta över 20 olika banker och långivares villkor åt dig – helt kostnadsfritt. Kolla här vilken ränta du kan få.

Nya beskedet från svenska ishockeyförbundet

Under lördagen kom svenska ishockeyförbundet med sitt besked gällande avstängningarna.

Man tänker inte överklaga straffen.
”Styrelsen har i dag efter noggrant övervägande beslutat att inte driva ärendet vidare. Vi bedömer tyvärr att utsikterna att få till en ändring av besluten är mycket begränsade”, skriver man i ett uttalande på förbundets hemsida.

”Oproportionerligt hårda”

Trots att förbundet inte väljer att överklaga IIHF:s beslut väljer man att visa sitt missnöje. Detta angående hur det internationella ishockeyförbundet har skött ärendet

”Vi tycker inte att våra ledares och spelares agerande efter finalmatchen var acceptabelt. Däremot tycker vi att IIHF:s bestraffningar är oproportionerligt hårda, speciellt i ljuset av liknande händelser som inträffat tidigare. Vi har i dialog med Tomas Montén utlovat vårt stöd i det fall spelare eller ledare väljer att driva sina avstängningsärenden vidare”, skriver förbundet på sin hemsida.

ANNONS: Vill du låna upp till 600 000 kronor? Här är låneförmedlaren som skannar marknaden och hittar bästa möjliga lånealternativ – helt kostnadsfritt.

Vad tycker du om IIHF:s straff mot svenskarna? Lämna dina åsikter i kommentarsfältet och dela vidare!

LÄS MER: Börje Salmings totala vrede – efter Juniorkronornas stenhårda bestraffning

Hockey VM 2018: TV-tider, spelschema och resultat