Svenska drömbeskedet inför VM – stjärnans ord får precis alla att jubla rakt ut: ”En grym ära”

Det blir inget slutspel för Detroit Red Wings.
Då kommer ett blågult drömbesked från Lucas Raymond.
– Det hade varit en grym ära med VM, säger han till SVT.

Det har länge stått klart att Detroit Red Wings inte kommer att finnas med när det vankas slutspel i NHL om några veckor. Och i svensk synvinkel behöver inte det vara något negativt. Sedan tidigare är det flera stjärnsvenskar som kommer missa slutspel.

Öppnar för VM-spel

Erik Karlsson har till exempel varit hela NHL:s kanske bästa back den här säsongen, det i San Jose Sharks som gjort en fullständigt bedrövlig säsong. Elias Pettersson har även han sagt att det inte är omöjligt med VM, och i natt stod det klart att hans Vancouver Canucks inte kommer att nå slutspelet den här säsongen.

Detroit Red Wings left wing Lucas Raymond (23) celebrates his goal against the Philadelphia Flyers in the second period of an NHL hockey game Tuesday, March 22, 2022, in Detroit. (AP Photo/Paul Sancya)

Och nu öppnar alltså nästa stjärna för att eventuellt spela VM. Lucas Raymond tackade nej förra året, men i år ser situationen annorlunda ut. Förra året var han en av hela NHL:s främsta rookies, och den här säsongen har han fortsatt att utvecklas och tagit plats i Detroit. Han har svarat för 39 poäng på 67 matcher, men kommer inte spela något slutspel.

LÄS MER: Henrik Lundqvist köper in sig i klassiska fotbollslaget – och tvingar klubben att byta namn(!)

“En grym ära”

Och den här säsongen, till skillnad mot förra våren, så är han sugen på att dra på sig det blågula stället.

– Det hade självklart varit kul att spela. Jag är sugen på att spela, sen så återstår det att se i slutet av säsongen hur allt är. Men jag har bra kontakt med ledningen och det är en grym ära att spela där, säger han till SVT.

Detroit Red Wings left wing Lucas Raymond (23) celebrates his goal against the St. Louis Blues in the first period of an NHL hockey game Wednesday, Nov. 24, 2021, in Detroit. (AP Photo/Paul Sancya)

Det hade varit en rejäl förstärkning för Tre Kronor och förbundskapten Sam Hallam, som gör sitt första VM för Sverige. Det är inte mycket som talar för att Erik Karlsson kommer att åka till VM, med tanke på att han för första gången på många år är helt skadefri, men skulle Elias Pettersson välja att spela skulle Sverige, bara genom Pettersson och Raymond, ha en av turnerings mesta spännande forwardsuppsättningar.

LÄS MER: Kenta Nilsson avslöjar Wayne Gretzkys tre magiska ord – sekunder efter tidernas utskällning i omklädningsrummet