Pontus Åberg kan byta NHL-klubb igen – för andra gången på 5(!) dagar

Svenske NHL-forwarden kan byta lag igen – för andra gången på sex(!) dagar

Pontus Åberg blev i förra veckan klar för Anaheim Ducks.
Men nu kan han komma att byta lag igen.
I går satte NHL-organisationen upp forwarden på waivers.

Pontus Åberg har ett tufft år i ryggen. I februari trejdades 25-åringen till Edmonton Oilers från Nashville Predators, men sejouren i den kanadensiska organisationen blev inte långvarig.

Plockades av Anaheim

I förra veckan, strax innan säsongsinledningen valde Edmonton att sätta upp forwarden på waivers. Den passade han inte utan istället dök Anaheim upp och värvade in Åberg.

Foto: Bildbyrån

Åberg blev därmed en del av ”Swedenheim” i NHL där det redan finns mängder av svenskar. Bland dessa superstjärnan Rickard Rakell, Jakob Silfverberg och Hampus Lindholm.

I premiären mot San Jose Sharks fanns Pontus Åberg med i laguppställningen. Trots ett minus i matchen fick han vara med och besegra Erik Karlsson med lag med 5-2.  Men frågan är om det är det första, och sista, vi fick se av Åberg i Anaheim.

Åberg på waivers

Under söndagen satte även Anaheim upp Åberg på waiverslistan. De spelare som blir uppsatta kommer skickas ner i AHL om inte ett annat lag väljer att ta deras kontrakt. Åbergs kontrakt på 650 000 dollar per säsong, motsvarande 5,9 miljoner kronor, går ut efter säsongen.

Foto: Bildbyrån

.

Ännu har ingen klubb valt att plocka svensken med ett antal timmar kvar innan han skickas ner till San Diego Gulls. Totalt har han gjort 86 NHL-matcher och 23 poäng.

https://twitter.com/FriedgeHNIC/status/1048971909314961408

Svenskens framtid är osäker och även supportarna undrar nu vad som kommer ske.

https://twitter.com/FriedgeHNIC/status/1048971909314961408

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/bDbFbO-I6Cm4wRBPwhPvdc7o2f9q6O8Z7iQAiU6GWGTSuOgX0cs6OXx6lA7B8Hnx?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Glädjebeskedet: Då kan nästa World Cup bli verklighet!

GALNA showen i NHL i natt: ”Det är bara att luta sig tillbaka och skratta”