GALNA showen i NHL i natt: ”Det är bara att luta sig tillbaka och skratta”

Ett hattrick, två omtalade målgester – och hela 13(!) mål.
Matchen mellan Chicago Blackhawks och Toronto Maple Leafs i natt innehöll det mesta.
– Det är bara att luta sig tillbaka och skratta, säger Toronto-stjärnan Auston Matthews.

Samtidigt som William Nylander befinner sig i Sverige för att träna på egen hand i väntan på att kontraktsdispyten med Toronto Maple Leafs ska lösa sig.

Men trots att svensken noterades för 61 poäng på 82 matcher i fjol så verkar klubben klara sig hyfsat utan honom – det bevisade man i natt.

Superstjärnan gjorde hattrick

Man bjöd nämligen på hela sju mål i bortamötet mot Chicago Blackhawks – i en match som innehöll det mesta.

Efter två spelade perioden var Maple Leafs i ledning med 4-3, och när John Tavares – ny från New York Islander inför säsongen – fastställde ett hattrick fram till 5-4 i den sista perioden trodde kanske många att det var över.

Men det var långt i från klart.

Med en och en halv minut kvar av matchen kunde Chicago kvittera, men glädjen blev kortvarig då Auston Matthews, bara 22 sekunder senare pangade in sitt andra mål i matchen fram till 6-5.

Hånfulla målgesterna

Centern svarade med att hålla handen bakom örat mot hemmafansen – som dock skulle få jubla en gång till i matchen.

Med 29 sekunder kvar av matchen så kvitterade nämligen Patrick Kane fram till 6-6 – och svarade med att fira på samma, hånfulla sätt som Matthews.

Rysaren gick till förlängning där Toronto kunde knipa extrapoängen, och spelarna var efter den galna matchen… mållösa.

– När sådant händer kan man bara luta sig tillbaka och skratta, säger Auston Matthews.