Supertalangen skriver SHL-kontrakt: ”Fanns inget att vänta på”

Han väntas gå tidigt i sommarens NHL-draft.
Nu skriver Brynäs SHL-kontrakt med supertalangen Victor Söderström.

17-årige Victor Söderström debuterade för Brynäs för cirka en månad sedan. Sedan dess har den talangfulle backen gjort sju SHL-backer och imponerat stort.

Fått rookiekontrakt

Nu har klubben gett Söderström ett så kallat rookiekontrakt, som gäller den här och nästa säsong.
— Det känns riktigt bra att få vara här året ut och ett år till. Det finns mycket tid till att utvecklas både på isen och utanför med fysdelen, säger talangen till klubbens hemsida.

181024 Brynäs Victor Söderström under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Brynäs den 24 oktober 2018 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Enligt reglerna så får en nykomling ett så kallat rookieavtal när han spelat 100 minuter i SHL. Det sker då automatiskt. Söderström har bara spelat 45 minuter, men får alltså ett kontrakt ändå.
— Även om han bara är 17 år är han så mogen i spelet att vi inte tyckte att det fanns något att vänta på. Vi ville få det skrivet och klart. Det är kul att Victor tror på oss och det vi gör för att göra honom bättre i framtiden, säger sportchefen Andreas Dackell.
-Det är oerhört roligt att få skriva kontrakt med en så talangfull grabb som Victor som kommer från Skutskär från början och sen våra egna led.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);