Superprofilen skrek ”AJ” och ramlade ihop – nu anmäls han efter märkliga filmningen

Conny Strömberg skrek till, föll till isen och blev utvisad för filmning i Smålandsderbyt. Nu är superprofilen anmäld till disciplinnämnden.

Conny Strömberg är tillbaka i svensk hockey och Västervik. 42-åringen har stått för två assist på tre matcher i Hockeyallsvenskan och i lördags fanns han med på isen i Smålandsderbyt med Oskarshamn.

I den första perioden fick Strömberg ta emot någonting som såg ut som en slashing, skrek ”AAAJ” och föll till isen. Domare Christoffer Karlsson föll inte för profilens tilltag och visade ut honom för diving. Men straffet kan bli betydligt värre.

Anmäld av domaren

Under måndagen kom en anmälan in till disciplinnämnden från domare Karlsson och Conny Strömberg riskeras nu ytterligare påföljder.
– Regeln är så att om man får en utvisning för diving och domaren bedömer att det är osportsligt så kan han anmäla det till disciplinnämnden. Efter det tar disciplinnämnden ett beslut om de håller med domaren eller inte. Conny kan bli drabbad av en bot på upp till 5 000 kronor tror jag att det är, säger Västerviks tränare Roger Forsberg till VT.se.

En böter gäller endast individen och kommer inte kunna drabba klubben i form av en avstängning eller liknande. Forsberg vill inte uttala sig i frågan huruvida han ser på anmälan.
– Jag har ingen kommentar till det överhuvudtaget, jag tycker att det är svårt att se på videon och att det var svårt att se från båset när det hände. Conny säger att han fick en klubba innanför byxan, att det gjorde ont och att han sa ”aj”, säger han till VT.se.

Se situationen här (OBS! extern länk)

LÄS MER: Här läxar en morgontrött Conny Strömberg upp busschaffisen