Superkontraktet ligger på bordet – här är VM-guldhjältens nya, feta drömlön i NHL

Nu ligger superkontraktet på bordet, enligt ArizonaSports.com.
Åttaårskontraktet som ska Oliver Ekman Larsson en rejäl löneförhöjning i Arizona Coyotes.
Ett jättekontrakt som gör honom till en av de bäst betalda backarna i hela NHL.

Oliver Ekman Larsson är en av Sveriges allra bästa backar i NHL just nu. Och i våras var han även en av de stora guldhjältarna i hockey-VM för Tre Kronor.

OEL:s belöning

Nu ska 26-åringen belönas rejält i Nordamerika. För efter sina åtta lojala år i Arizona Coyotes organisation, tidigare Phoenix Coyotes, är det nu dags för åtta år till.

”OEL” är nu mycket nära en kontraktsförlängning med Coyotes och det uppges ligga ett riktigt monsterkontrakt på bordet i Arizona. Enligt ArizonaSports.com väntas det nya kontraktet bli på hela åtta år och Ekman Larsson kan då bli en av hela NHL:s bäst betalda backar.

Nya drömlönen

För åttaårskontraktet är värt hela 71 miljoner kronor per säsong, totalt blir det nästan 570 miljoner kronor.
– Vi har varit väldigt tydliga att vi är villiga att göra allt som krävs för att ha kvar honom. Vi tycker att han är en för jäkla bra back, en jäkla bra spelare och en jäkligt bra person, sa klubbens general manager John Chayka i början av juni.

Även en annan svensk kan se fram emot kontraktsförlängning snart. Coyotes förbereder också ett nytt kontrakt för svenske lagkamraten Niklas Hjalmarsson, rapporterar ArizonaSports.com.

Dela artikeln för att hylla Oliver Ekman Larsson!

LÄS MER: Svensken vägrar återvända till NHL-klubben – aktuell för Sverige igen

Kanadensiska uppgifter: Nya transferspekulationer för Erik Karlsson i sommar