Succétränaren nobbar SHL-klubbarna – och tar över Modo: "Det kittlade till när frågan kom"

Succétränaren nobbar SHL-klubbarna – och tar över Modo: ”Det kittlade till när frågan kom”

Han valde att lämna sin tränarroll i IK Oskarshamn efter succén.
Björn Hellkvist nobbade även SHL-klubbar – och är nu klar för Modo.
– Det kittlade direkt när frågan kom från Modo Hockey, säger han till klubbens webbplats.

Inför säsongen tog Björn Hellkvist över IK Orskarshamn och gjorde succé direkt. Med en hel del inlånade spelare under säsongen gick laget hela vägen till play off efter att ha vunnit slutspelsserien före Södertälje, Björklöven och storsatsande AIK.

”Ett tufft beslut att ta”

I play off-spelet pressade man även Leksand rejält och var bara en match från att möta Mora i ett högst sensationellt SHL-kval. Men bara dagar efter avgörande förlusten mot Leksand så valde succétränaren Hellkvist att lämna klubben.
– Det har varit ett tufft beslut att ta, utan tvekan. Vi har en fantastisk säsong bakom oss, men var sak har sin tid och för mig var det läge att gå vidare med nya utmaningar. Jag är evigt tacksam till alla i och runt föreningen, supportrarna och så klart killarna i laget, för det här säsongen, sa Hellkvist efter beslutet att lämna.

Därefter har 41-åringen kopplats ihop med SHL-tränarjobb och både Brynäs och Mora hörde av sig med intresse. Men nu har Hellkvist nobbat båda SHL-klubbarna och hittat sitt nya tränarprojekt.

”Stod mellan jobb i SHL och här”

I dag blev det klart att Hellkvist stannar kvar i HockeyAllsvenskan och tar över storklubben Modo.
– Det kittlade direkt frågan kom från MODO Hockey, det stod mellan jobb i SHL och i HockeyAllsvenskan för min del. Rekryteringsprocessen från MODO har verkligen varit seriöst och noggrann där jag fått all information jag velat ha samtidigt som det tidigt stod klart för mig att det är genuina människor som jobbar i klubben, säger nye tränaren till Modos officiella webbplats.

Därmed blir Hellkvist mannen som ska leda ett frustrerat Modo tillbaka till SHL och hockeyns finrum igen efter två raka fiaskosäsonger i HockeyAllsvenskan.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här är Frölundas andra nyförvärv på två dagar – värvar från SHL-konkurrenten

Storrensning i Modo efter fiaskosäsongen – här är spelarna som får lämna