Klart: Här är Frölundas andra nyförvärv på två dagar – värvar från SHL-konkurrenten

Klart: Här är Frölundas andra nyförvärv på två dagar – värvar från SHL-konkurrenten

I går presenterade Frölunda sitt första nyförvärv i Gustav Lindström.
I dag presenterar klubben även nyförvärv nummer två.
Viktor Ekbom lämnar SHL-konkurrenten Örebro för att flytta till Frölunda.

Frölunda öser på direkt efter uttåget ur SM-slutspelet. Allt för att vara så slagkraftiga så tidigt som möjligt till nästa säsong.

”Alltid haft gott öga till Frölunda”

I går offentliggjordes JVM-backen Gustav Lindström, från Almtuna, som klubbens allra första nyförvärv till kommande säsong. Nu har göteborgarna även gjort klart med sitt andra nyförvärv på bara två dagar.

Det handlar om backjätten Viktor Ekbom som värvas från SHL-konkurrenten Örebro. Den 96 kilo tunge Ekbom har skrivit på ett tvåårskontrakt med Frölunda.
– Jag har alltid haft ett gott öga till Frölunda. En toppklubb som det skall bli kul att spela för. Frölunda spelar alltid med fart och jobbar hårt, säger han till Frölundas officiella webbplats.

”Kul att han är från regionen”

28-åringen har tillhört Örebro de senaste fem säsongerna och där vuxit ut till en viktig kugge i försvarsspelet och gjorde även tio poäng framåt under den gångna säsongen.
– Viktor är en rejäl, defensivt bra back med ledaregenskaper. En bra karaktär och kul att han kommer från regionen, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i pressmeddelandet.

Dela artikeln om du gillar den här värvningen!

LÄS MER: Allt du behöver veta om SM-slutspelet i hockey!

Henrik Lundqvists första ord om hockey-VM: ”Det är två saker det handlar om”