Succéforwarden jagas av SHL-klubbar – bekräftar själv kontakt

Ludwig Blomstrand har gjort succé i Södertälje.
Det har fått klubbar i SHL att vakna.

Forwarden bekräftar för Hockeysverige att flera klubbar har varit i kontakt.

Ludwig Blomstrand återvände till Sverige 2016 efter tre säsonger i Nordamerika, där det mestadels blev spel i ECHL. Efter en och en halv säsong i Almtuna gick flyttlasset till Södertälje, där det blivit succé.

Succé för Blomstrand i SSK

Blomstrand, 26, hade en relativt tung säsong poängmässigt i fjol, men i år har det släppt rejält. Med sina 34 poäng på 35 matcher återfinns forwarden på tionde plats i Hockeyallsvenskans poängliga.

190927 Södertäljes Ludwig Blomstrand jublar efter 6-2 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Modo den 27 september 2019 i Södertälje. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Succén i Södertälje har inte gått omärkt förbi.

Bekräftar SHL-intresse

I en intervju med Hockeysverige bekräftar Blomstrand att SHL-klubbar har visat intresse.
– Det har funnits en del intresse från SHL. Det är också något som man får lägga lite åt sidan just nu. Fokus är bara på SSK just nu. Det är bara att köra på och sedan får man ta hjälp av agent med sådant till våren, säger Blomstrand.

Södertälje fick en turbulent start på säsongen men har gått som tåget sedan i december.

190930 Södertäljes Ludwig Blomstrand under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Västerås och Södertälje den 30 september 2019 i Västerås. Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Laget har vunnit åtta av de senaste tio matcherna och återfinns för närvarande på slutspelsplats, en poäng före Tingsryd under strecket.

Har utgående kontrakt

Blomstrand sitter på utgående kontrakt i Södertälje och kan komma att välja mellan anbud efter säsongen.

För närvarande ligger däremot allt fokus på att ta Södertälje till slutspelsserien – och få fansen att återigen kunna drömma om SHL.
– Det är klart att man strävar efter att få spela i en så hög och bra liga som möjligt. Jag tror fortfarande att om vi kommer in i slutspelsserien, då finns det möjligheter för oss att också kunna vara nära och fajtas om det, säger han till Hockeysverige.

Hockeysverige: Är du redo att ta klivet upp till SHL? 
– Ja, det tror jag. Man har ju spelat hockey ett tag nu så något borde man ju ha lärt sig, säger Blomstrand.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här kliver SHL-profilen ut på läktaren – och får hela arenan att bua