Störtsköna hånen mot Elias Pettersson i Nordamerika – för bilderna som ALLA pratar om: ”Han dominerar här”

Elias Pettersson agerade modell på Instagram.
Nu toksprids redigerade bilder på svenskstjärnan.
”Elias Pettersson äger redan den här staden, nu dominerar han online också”, skriver journalisten Wyatt Arndt.

Elias Pettersson har växt fram till en av de hetaste spelarna i hela hockeyvärlden. Att svensken hade en enorm talang och potential stod klart redan under hans år i Hockeyallsvenskan och Timrå, men ”Petey” har acklimatiserat sig utmärkt även i Nordamerika, och har redan hunnit bli en riktig publikfavorit.

Enorma succén

Under sitt första år i ligan så snittade han nästan en poäng per match, och belönades för det med det prestigefulla Calder Trophy, priset som går till årets nykomling i ligan. Och under hans andra säsong, som spelades färdigt nu under sommaren, fortsatte han att växa.

Elias Pettersson
190511 Elias Pettersson of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 11, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87935

Pettersson var Canucks ledande spelare i slutspelet när man skrällde sig hela vägen till konferenssemifinal, och i NHL räknas nu svenskstjärnan som en av ligans mest spännande och sevärda spelare. Och det har lett till ett rejält lyft även utanför isen.

Klockrena bilderna

Under sommaren har Petterssons synts mycket och ofta på sociala medier, och så sent som i veckan kom nya bilder då svensken står modell för det exklusiva och lyxiga klädmärket ”Off White”. Där står Pettersson klädd med luva och solglasögon – och bilderna har fått enormt genomslag.

Foto: Twitter

På Twitter sprids nu mängder av kända bilder där Petterssons modellbild klippts in i bilden, vilket får många att reagera med asgarv. Pettersson bidrar även han med ett bidrag – då han själv la ut en bild där han är ihopklippt i Matrix.

Stora hyllningen

Skämtåsido så menar Wyatt Arndt, journalist och skribent om just Vancouver Canucks, att Pettersson har någonting som många saknar.

”Vi är i en nya era där unga spelare använder sociala medier mycket, och Elias Pettersson, som redan ägder den här staden, är ämnad att dominera även där. Petey förstår marknaden som ingen annan”, skriver han.

LÄS MER: Målvaktsprofilen Eddie Läcks stora kritik – därför gjorde Rangers fel mot Henke: ”De gjorde allt för att…”

Få våra nyhetsbrev!