Stortalangens nya, avgörande besked till SHL-klubben – bara 2 dagar innan premiären

.

Med bara två dagar kvar till SHL-premiären kommer beskedet.
Malmö Redhawks har säkrat upp framtidsmannen Malte Setkov.
20-årige stortalangen har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

Danske Malte Setkov flyttade till Malmö inför U16 och har utvecklats enormt sedan dess. Med bara två dagar kvar till sin sjätte säsong i klubben kommer nu ett avgörande besked.

Nytt kontrakt för Malte Setkov

Den långa backen blir Malmö trogen ända till 2022 efter att ha skrivit på en kontraktsförlängning med ytterligare två år.
– Det känns riktigt bra att förlänga mitt kontrakt med ytterligare två säsonger. Jag är väldigt stolt över att tillhöra det här laget och för min fortsatta utveckling så passar det här mig perfekt. Jag vet att tränarna här kommer att hjälpa mig att bli en bättre spelare. Dessutom gillar jag att det är stor konkurrens om speltiden för oss backar, det är något som pushar mig lite extra varje dag, säger han själv i ett pressmeddelande.

Malte Setkov, Malmö Redhawks
190819 Malmö Redhawks Malte Setkov under träningsmatchen i Ishockey mellan Malmö Redhawks och Oskarshamn den 19 augusti 2019 i Malmö.
Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / Cop115.

För två somrar sedan blev 20-åringen vald av Detroit Red Wings i NHL-draften som nummer 100 totalt. Sedan dess har han även varit över och tränat på NHL-lagets camp vid två olika tillfällen och Detroit följer danskens utveckling noga.

En framtida NHL-back?

Mycket talar för att Setkov blir en framtida NHL-back om några år men först ska han etablera sig på allvar som en SHL-back. Målet är att bli en nyckelback redan i år.
– Vi tycker att Malte har tagit jättestora steg och är säkra på att han kan utvecklas till en toppback i den här ligan. Han har alla verktyg och visar gång på gång prov på sin stora skicklighet. Nu har han dessutom vuxit in i sin långa kropp på ett riktigt bra sätt och han är definitivt en spelare att hålla ett extra öga på under säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, i ett officiellt uttalande.

Malte Setkov, Malmö Redhawks
190130 Panterns Malte Setkov deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och AIK den 30 januari 2019 i Malmö.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

Setkov är hittills den fjärde Malmöbacken att skriva på en förlängning den här sommaren. 20-åringen har hittills gjort 14 SHL-matcher för Malmö och varit utlånad till IK Pantern vid två tillfällen.

LÄS MER: BOMBEN: Lämnar SHL-klubben bara två dagar innan premiären – klar för ligarivalen!

Challe Berglund har fått nog – därför vägrar(!) han att återvända till hockeyn: ”Jag skiter i det”