Challe Berglund har fått nog – därför vägrar(!) han att återvända till hockeyn: ”Jag skiter i det”

.

Han har helt fått nog nu.
Tränarprofilen Charles Berglund kommer aldrig mer att återvända till hockeyn igen.
– Jag är klar med det. Jag gillar inte hur hockeyn är nu, säger ”Challe” till SportExpressen.

Med 5 SM-guld, VM-guld, OS-guld samt runt 600 matcher för Djurgården och över 140 landskamper för Tre Kronor är Charles Berglund en av de stora inom svensk hockey. ”Challe” fick även sitt tröjnummer pensionerat i Dif men nu har han gett upp helt på hockeyn.

Challe Berglund har fått nog

Efter att spelarkarriären tog slut 2001 klev Challe Berglund in i en tränarkarriär med jobb hos Väsby, Timrå, Modo och så två vändor hos Djurgården. Men efter att ha tagit upp Dif till SHL igen 2014 så lämnade han hockeyn – för gott.

Challe Berglund, Djurgården
120918 Ishockey, Allsvenskan, Djurgården – Södertälje: Charles ”Challe” Berglund, tränare Djurgården.
© Bildbyrån – 86256 – Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

54-åringen har inte haft ett tränarjobb sedan 2014 och meddelar nu att han fått nog och aldrig kommer att återvända till båset igen.
– Den miljö jag själv spelade i finns inte längre. Jag gillar inte hur det har blivit i vare sig hockeyn eller i samhället i övrigt när det bara handlar om mig, mig, mig. Förr stod man upp för laget och klubben. Nu tänker spelarna på pengar och sig själva i första hand. Det är en ny tid och jag har full förståelse för det. Det är mitt fel att jag inte vill vänja mig vid det nya. Men jag kan bara inte acceptera den attityd som är i dag, säger han i en intervju med SportExpressen.

”Jag väljer att skita i det”

Berglund tycker att det är alldeles för individuellt nuförtiden och det märks redan i tidig ålder – på både barn och föräldrar.
– Jag kanske sticker ut hakan här, men det känns som många föräldrar tänker på karriär för sina barn, som ska bli hockeyspelare, eller golfspelare eller vad det nu är och tjäna stora pengar. Det här går inte att förändra och då får man välja: vill jag vara med i det här, eller vill jag skita i det? Jag har valt att skita i det, säger han till kvällstidningen.

Challe Berglund, Djurgården
170223 Ishockey, Beijer-skottet i SAAB Arena den 23 februari 2017 i Linköping. Charles Berglund på plats.
Foto: Peter Holgersson AB

Numera jobbar hockeylegendaren för Kanal 75, som är en del av ATG, och där syns han bland annat i ett hockeyprogram. Men mer än så kommer det inte att bli framöver för ”Challe” som ändå vill hylla sin älskade sport.
– Jag tycker fortfarande att det är fantastiskt kul med ishockey och jag tittar på många matcher. Så jag får min dos av hockey mer än väl. Sedan följer jag förstås Djurgården lite extra, det är klubben i mitt hjärta, det går inte att komma ifrån.

LÄS MER: När Challe Berglunds helsköna intervju fick Lasse Granqvist att garva läppen av sig

Spana in det legendariska backparet i Challe Berglunds drömfemma