STORT GRATTIS: Jörgen Jönsson fyller 51 år – och avslöjar varför han är så tråkig

STORT GRATTIS: Jörgen Jönsson fyller 51 år – och avslöjar varför han är så tråkig

Han är en av svensk hockeys riktigt stora spelare.
I dag hyllar vi en sann gigant i Jörgen Jönsson på födelsedagen.
Och legendaren avslöjar också varför han uppfattas som tråkig.

Han är den ende ishockeyspelaren i hela sportens historia som vunnit OS-, VM- och nationellt mästerskapsguld under en och samma säsong. 2006 lyckades Jörgen Jönsson med konststycket när han tog dubbeln med Tre Kronor och även vann SM-guld med Färjestad.

Jönssons karriär

Det säger en hel del om vilken spelare nummer 21 var. Få svenska hockeyspelare kan mäta sig med hans fantastiska meritlista där han vunnit sammanlagt två OS-guld, två VM-guld, fem SM-guld, ytterligare två SM-guld som tränare och slagit rekord i Tre Kronor med flest landskamper någonsin, hela 285 stycken.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jörgen Jönsson, hockey
230424 Växjös tränare Jörgen Jönsson jublar efter final fem i SHL mellan Växjö och Skellefteå den 24 april 2023 i Växjö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0559

Jönsson är för alltid kung i Karlstad och han är på god väg att få liknande status i Växjö efter att ha lett Lakers till SM-guld säsongen 2022/23. Dessutom har han blivit invald i IIHF Hall of Fame och vunnit tv-programmet ”Mästarnas mästare”.

Jörgen erkänner

Men trots alla framgångar och många år i rampljuset så är det inte mycket man vet om Jörgen Jönsson vid sidan av isen. Han har länge varit noga med att hålla privatlivet i det dolda och inte prata om sig själv så mycket.
– Nej, jag gillar väl inte det egentligen. Det finns inget syfte för mig i att stå i fokus. Det är inte därför jag har detta jobb, erkänner han i en intervju med Smålandsposten och fortsätter:
– Det handlar om att jag vill skilja på privatliv och på jobb. Jag har försökt att identifiera mig ”bara” som hockeyspelare och sedan har det alltid funnits en sida där jag har varit privat. Nu har väl de där två flutit i hop lite. För mig handlar det mest om att jag inte har något behov av det där. Det finns inget självändamål i att vara huvudtränare för att få uppmärksamhet. Det är kul att jobba med hockey och att försöka förmedla hur vi når framgång i en grupp. Det är mer det som är viktigt inte jag.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jörgen Jönsson, hockey
230914 Växjös tränare Jörgen Jönsson under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Växjö den 14 september 2023 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0242

Jönsson uppfattas av många som tråkig och nu ger han själv sin egen bild av det.
– Jag är nedtonad. Gör inga utsvävningar någonstans. Jag gestaltar mig kanske som tråkig men jag tror inte att mina vänner tycker det. Däremot är jag ganska alldaglig och vanlig som människa, berättar han för lokaltidningen.
– Jag bryr mig inte så mycket om vad folk tycker, inte människor som jag inte känner. Oftast har de inte en aning om vem jag är eller vad jag har gjort för att genomföra mitt jobb och hjälpa mitt lag så mycket jag kan. Då har de ingen rätt att komma åt mig. De har rätt att tycka vad de vill men jag bryr mig inte vad de tycker. Det är väl en anledning att inte använda sociala medier för mycket.

LÄS MER: När Jörgen Jönsson talade ut om Foppas ständiga stölder av nummer 21

Jörgen Jönsson har försökt vara mer aktiv på sociala medier genom åren men det är inget som han dras till och har därför slutat helt. Istället vill han att prestationerna på isen ska tala för sig själv.
– Jag har aldrig riktigt lockats av det. Jag har testat Twitter, Instagram och allt vad det heter några gånger. Det känns opersonligt, kanske för att jag inte har grottat ned mig tillräckligt mycket. Tänker att det säkert är kul när man får upp ett nätverk, säger han till SMP och förklarar varför.
– Det handlar mer om det där om att se vad folk som jag inte känner gör. Jag kan inte bry mig om det och det stör mig när jag får upp sådant i flödet. Det är däremot jättespännande att se och kunna följa vad mina vänner och folk jag känner gör men det har inte riktigt blivit något där.

Dela artikeln för att gratulera Jörgen Jönsson på födelsedagen!

LÄS MER: Jörgen Jönssons drömfemma är varje FBK-supporters våta dröm