Jörgen Jönssons drömfemma är varje FBK-supporters våta dröm

Jörgen Jönsson är en av Sveriges mest framgångsrika hockeyspelare genom tiderna.
Här tar landslagsikonen ut sin drömfemma, med spelare han har spelat tillsammans med i klubblag – och alla Färjestadsfans kommer garanterat att bli nostalgiska.

Jörgen Jönssons meritlista är en imponerande läsning. 44-åringen har vunnit fem SM-guld, två VM-guld, två OS-guld och lägg därtill att han är den spelare som har gjort flest landskamper någonsin i Tre Kronor (285 stycken).

Färjestad är den klubb han är mest förknippad med, men han inledde sin karriär i Rögle och han gjorde också tre säsonger i högstaligan med Ängelholmsklubben. Dessutom spelade han säsongen 1999/00 i NHL, med New York Islanders samt Anaheim Ducks.

Jönsson har spelat med många oerhört skickliga spelare och för Sportbibeln tar Tre Kronor-ikonen ut sin drömfemma, med spelare han har spelat tillsammans med i klubblag.

Målvakt: Roberto Luongo, Islanders
Backar: Kenny Jönsson Islanders/Rögle, Zdeno Chara, Färjestad/Islanders.
Forwards: Pelle Prestberg, Färjestad, Jörgen Jönsson, Peter Nordström, Färjestad.

– I kedjan är det kul att kunna ta ut Nordström och Prestberg. Vi spelade ändå ihop i många år och gjorde rätt bra ifrån oss. Vi tillsammans med de där försvararna hade fungerat rätt bra tror jag, säger Jönsson.