Storstjärnans helt ärliga ord – därför nobbade han monsterlön för flytt till SHL: ”Det är ingen glädje”

Han var poängbäst i Schweiz – men bröt kontraktet.
Nu avslöjar Mathias Bromé varför han nobbade monsterlön för flytt till SHL.
– Pengar är en trygghet, men ingen glädje, säger han till Hockeypuls.

Mathias Bromé har testat lyckan i NHL men spelade senast i Schweiz och Davos. Han var lagets bästa poänggörare, och hade dessutom hela den schweiziska ligans näst högsta poängsnitt.

Därför flyttade han hem

Han hade ett år kvar på sitt kontrakt, och många hade nog räknat med att han skulle bli kvar där ett tag, med tanke på hur bra det gick för honom, och skillnadena på lönena där jämfört med SHL. Men Bromé kämpade för att få bryta kontraktet, och när det väl gick igenom så skrev han på för sex(!) år i SHL och Örebro.

220517 Mathias Bromé of Sweden at a practice session during 2022 IIHF Ice Hockey World Championship on May 17, 2022 in Tampere. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Det är med andra ord rejäla pengar som Bromé troligtvis går miste om. Nu avslöjar han varöfr.

– Som du säger, det är stor skillnad ekonomiskt, det är mer pengar i Schweiz, nettopengar rakt ner i fickan och stora summor. Men jag har alltid gått min egen väg. Det finns de som tycker att ”det är klart du ska vara utomlands i tio år och samla på dig pengar”. Men om du mår dåligt under de tio åren, då vet jag inte om det är värt det. Jag mår hellre bra, och jag har det verkligen inte dåligt här i Örebro heller. Så jag gnäller inte, säger han till Hockeypuls.

”Är ingen glädje”

Bromé menar att han helt enkelt värnar om sitt välmående, och det tycks frodas i Örebro.

– Pengar är en trygghet, men ingen glädje. Det ger dig möjligheter att göra andra saker, men det ger dig inte lugn eller glädje. Du kan inte köpa glädje. Och jag tror att det är viktigt att hitta balans i livet, och det tycker jag att jag gjort nu, säger han.

220517 Mathias Bromé of Sweden during the 2022 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Great Britain on May 17, 2022 in Tampere. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Bromé menar dessutom att hans liv inte är över bara för att hockeykarriären en dag tar slut.

– Jag har tjänat pengar under karriären, men oavsett är jag inte typen som när jag lägger av kommer att ligga på altanen. Det är inte jag. Jag vill hitta på saker. Jag tänker att jag vill bli någonting inom hockeyn, antingen agent eller sportchef, det är sånt jag brinner för och tycker är roligt.

LÄS MER: Victor Hedmans tokilska – rasar efter smällen mot storstjärnan i natt: ”Farligt”