Storstjärnans ärliga ord om Victor Hedman tokhyllas nu – efter att ha snuvat svensken på ärofyllda priset

Victor Hedman vann inte Norris Trophy.
Men han tackades ändå när priset delades ut.
Nu hyllas orden om svenskstjärnan.

Victor Hedman har ännu en kalassäsong i ryggen. Den svenske megastjärnan har vunnit två raka Stanley CUp-titlar, varpå under det enda tillfället han utsågs till hela slutspelets mest värdefulla spelare.

Snuvades på priset

Victor Hedman har nu ännu en gång fört sitt lag till en tredje raka Stanley Cup-final, och det var inte särskilt förvånande att han nominerades till Norris Trophy, priset till årets back. Hedman har snudd på prenumererat på nomineringar till priset som årets back senaste året, och i år var inget undantag.

Tampa Bay Lightning defenseman Victor Hedman takes a break during an NHL hockey practice before Game 1 of the Stanley Cup Finals against the Colorado Avalanche, Tuesday, June 14, 2022, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)

Men Hedman gick inte direkt in till prisutdelning som den stora favoriten. Han hade tuff konkurrens mot Colorados Cale Makar, och Nashvilles Roman Josi, och mycket väntat så blev det ingen vinst för Hedman. I stället var det unge Cale Makar – som dominerat på ett sällsynt sätt under grundserien och slutspelet – som fick ta emot priset.

Orden uppmärksammas

Men väl på scenen så förvånade Cale Makar många. Han gick nämligen upp och tackade sina två rivaler – detta trots att Makar och Hedman just nu är bittra rivaler och möts i en Stanley Cup-final, och att visa den typen av hövlighet hör inte direkt till vanligheterna.

– Först och främst vill jag gratulera Josi och Hedman till de otroliga säsonger som de haft. Ni lyfte mig verkligen under hela säsongen, och det är otroligt att tävla mot er varje natt, sa Makar.

Och att Makar valde att hylla Josi – men framför allt Hedman, mitt under en pågående Stanley Cup-final, har väckt reaktioner.

”Hur är det rimligt att göra sådär mitt under en final”, skriver en användare.

Men framför allt så hyllas Makar för sina ord till rivalerna.

”Jag är genuint förvånad. Vilken kille”, skriver en användare.

”Jo, Hedman har gjort en otrolig säsong. Men att lyfta upp det nu? Respekt”, skriver en annan.

LÄS MER: Storstjärnan Richard Gynges helt oväntade klubbval – återvänder efter 10 år för spel i Hockeyallsvenskan(!)