Storstjärnan Richard Gynges helt oväntade klubbval – återvänder efter 10 år för spel i Hockeyallsvenskan(!)

Storstjärnan Richard Gynges helt oväntade klubbval – återvänder efter 10 år för spel i Hockeyallsvenskan(!)

48 poäng på 52 SHL-matcher den gångna säsongen.
Då väljer Richard Gynge att flytta ner i seriesystemen.
Enligt Expressen blir det spel i Hockeyallsvenskan för stjärnan nästa säsong.

Richard Gynge var en av Växjö Lakers bärande spelare den gångna säsongen och veterarnen svarade för hela 48 poäng på 52 matcher i grundserien. Och faktum är att Gynge faktiskt aldrig gjort en bättre säsong i SHL rent poängmässigt tidigare.

Lämnade Växjö

Gynge var dessutom framträdande även i slutspelet, där det dock blev uttåg för Växjö i kvartsfinalen mot Frölunda. Men Gynge svarade ändå för sju poäng på de fyra matcherna som han spelade, och det var därför aningen förvånande att det stod klart i maj att han kommer att lämna klubben.

220407 Växjös Richard Gynge jublar efter 1-2 under kvartsfinal fyra i SHL mellan Växjö och Frölunda den 7 april 2022 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Sedan dess har det varit tyst om stjärnans framtida klubb, men direkt kom rykten om att AIK skulle vara intresserade, någonting han då bekräftade för Smålandsposten.

– Det finns ett intresse från AIK att få dit mig, det gör det. Det skulle vara ett roligt alternativ.

Oväntade klubbvalet

Richard Gynge tillhörde AIK för tio år sedan, och har sedan dess spelat i KHL och SHL. Men nu står det klart att det blir en smått sensationell återkomst till huvudstaden. Enligt Expressen är nämligen allt klart för en återkomst till AIK kommande säsong.

220405 Växjös Richard Gynge jublar efter 2-2 under kvartsfinal tre i SHL mellan Frölunda och Växjö den 5 april 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

AIK har haft det lugnt med övergångar hittills – till skillnad från lokalrivalen Djurgården, som åkte ur SHL men nu storsatsar för att ta sig tillbaka direkt. Sedan tidigare har man värvat spelare som Marcus Krüger och Daniel Brodin. Men nu hoppas alltså AIK kunna utmana också, med en av årets tyngsta värvningar i serien.

LÄS MER: Mäktiga utnämningen för Lucas Raymond i natt – belönas nu efter sin otroliga debutsäsong i NHL